educației sexuale

Scrisoare de protest pentru introducerea educației sexuale în școli

"în Texte/Păreri și opinii" by

AJUTAȚI-NE SĂ RĂMÂNEM SĂNĂTOȘI ȘI INTEGRI!

Voi, cei care ne oferiți educație în fiecare zi și ne doriți binele și sănătatea, cei care ne învățați zilnic, lecție cu lecție, oră de oră, materia programei școlare, v-ați întrebat adesea ce ne dorim noi de fapt?

De ce ne limitați orizonturile? Credeți că informațiile acumulate pe parcursul orelor de studiu sunt suficiente? Vorbiți-ne și despre prietenie, iubire și familie. De ce vă este teamă de adevăr și de realitatea în care trăim? Știați că în România, zilnic, se fac 236 de avorturi?

O arată ultimele date ale Institutului Național de Statistică (INS). Suntem pe primul loc în Europa la rata avorturilor.

Totalul deceselor cauzate de infecții/ boli colaterale SIDA a fost de 6.367 cazuri. Șocant, nu-i așa? Numerele vorbesc de la sine, însă dumneavoastră, dragi politicieni, sunteți de părere că acestea sunt poate doar o pură întâmplare…

Țara noastră nu excelează nici la capitolul demografie și nici atunci când vorbim despre utilizarea metodelor contraceptive. Deschideți-ne, vă rugăm, mințile, vorbiți-ne despre prezervativ, despre contracepție, despre infecțiile cu transmitere sexuală și urmările lor, despre abuzuri și temeri. Introducerea educației sexuale în școli este o necesitate, nu un moft.

Fiți protectori cu noi deoarece viitorul stă în mâinile noastre iar noi avem nevoie de schimbare, de deschidere și comunicare! Învățați-ne să înțelegem gravitatea situației, necesitatea apărării în fața pericolelor, cum putem ajunge să ne infectăm cu HIV, cum funcționează în organism, cum îl putem identifica și opri, până nu va fi prea târziu…

Permiteți ca educația sexuală în școli să fie predată, avem nevoie să știm, ca să ne putem proteja, ca să putem să rămânem sănătoși, așa cum vă doriți, nu?

Pentru generația mea și nu numai,

Dragii mei, nu vă sfiiți, nu vă fie teamă și nu refuzați cunoașterea. Nu vă izolați, nu vă scufundați într-o mare pudoare. Fiți obiectivi și căutați răspunsuri bune, corecte, cereți informații clare și precise. Faceți-vă vocea auzită, nu fiți un ecou al societății, ieșiți din turmă și luați atitudine! Este dreptul vostru la educație, dar și la sănătate, inclusiv la sănătatea reproducerii.

Aveți grijă de voi și asumați-vă deciziile corespunzător. Nu vă bateți joc de viața și frumusețea ei. Bucurați-vă de vârsta voastră, dar calculat și rațional! Nu-i lăsați pe ceilalți să aleagă în locul vostru și exprimați-vă punctul de vedere de fiecare dată când vă simțiți încolțiți, nedreptățiți sau ignorați.


Autor: Avram Andreea Ștefania

Andreea este studentă în primul an la Publicitate, este pasionată de industria culturală și creativă, jurnalism și sociologie. Îi plac poveștile de viață, filmele biografice și cărțile vechi. Dorește să se autodepășească, susține exprimarea liberă a opiniei și dorința de schimbare.

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi