,,Hai la Mainstage’’ mi-au spus; că urma cea mai provocatoare etapă din viața mea odată cu asta, nu mi-au mai spus.

De la muzică electronică, artificii și distracție până în zori, până la cele mai strânse și sincere prietenii. Un amalgam de emoții resimțite într-o aventură care avea să-mi deschidă brusc perspective și idealuri, asta a însemnat pentru mine întreaga implicare în edițiile de Neversea și Untold.
Cum am ajuns în acest punct? Cu o doză de nebunie, adrenalină și proactivitate care te face să alergi dintr-un colț în altul al festivalului fără să obosești, deși știi că ai stat la biroul departamentului tău chiar și 12 ore. Odată intrat în acest labirint, lași întreaga energie a locului să te pătrundă. Te pierzi în mulțime, însă, culmea, urmându-ți instinctul, vocea interioară și nevoia de libertate. Devii eroul tău, stăpân pe propria persoană, valorificându-ți cu adevărat potențialul și încrederea în sine. Pornești la drum cu oameni minunați, care te inspiră să mergi mai departe, asumat și împăcat cu tine. Pe parcus realizezi că teama de eșec dispare, că piedicile și obstacolele care apar le depășești mult mai ușor împreună cu ceilalți, prin unitate, sprijin și mai ales comunicare.
Mai târziu, aveam de înțeles  că întreaga experiență acumulată avea să-mi ofere cele mai pertinente motive pentru care să-mi contruiesc viitorul chiar aici, la Cluj, prin luarea unor decizii atât de ordin personal, cât și profesional. Ce fel de aspecte m-au ajutat să fac cea mai bună alegere din viața mea? Veți vedea mai jos:

1. Oamenii

Nu aș avea cuvinte să le mulțumesc colegilor mei, care m-au făcut să mă simt ca acasă, formând o FAMILIE mai întâi de toate. Le sunt recunoscătoare pentru toate lecțiile, sfaturile și încurajările care ne-au apropiat sufletește atât de mult. Pentru că nimic nu se compară cu orele în șir petrecute la Nostalgia și cu dansurile în ploaie până dimineața alături de voi!

2. Mediul și comunitatea

No, amu sincer, Cluju’-i fruncea! Orice absolvent de liceu trebuie să știe că oportunitățile orașului sunt atât de multe și de diverse, încât cu siguranță va simți că cea mai faină studenție e aici. Nu spun doar eu asta, ci o arată ultimele statistici. Acestea dovedesc că Universitatea Babeș-Bolyai este cea mai bună din țară. În plus, tinerii au ocazia de a participa la o mulțumime de evenimente pentru toate gusturile: Untold,  TiMAF (Festivalul Internațional de Muzică si Artă Transilvania), TIFF (Festivalul Internațional de Film Transilvania), Electric Castle, Smida Jazz FestivalMioritmic, Transylvania Mountain Festival 2019 (dedicat sporturilor montane și aventurii outdoor în România), Kings on Ice (cel mai grandios show de patinaj artistic din lume) etc.

3. Party-urile de nota 10!

Pe lângă treaba serioasă de organizare, proiecte educaționale și sociale, oamenii chiar știu să se distreze! Renumitele College-Party-uri strâng sute de tineri entuziaști și dornici de a-și colora stundenția.

4. Voluntariatul și organizațiile studențești

Un alt motiv de a te alătura unui super-colectiv constă în activitatea de voluntariat pe care o poți desfășura chiar în facultatea ta.

OSUBB (Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai), StudPAC (Organizația Studenților de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării), SSE (Societatea Studenților Europeniști), ELSA (The European Law Student Association), ASB (Asociația Studenților de la Business) și OSE (Organizația Studenților de la Universitatea Tehnică), sunt doar câteva exemple de asociații care îți pot îmbogăți experiența și care formează legături de lungă durată.

Be open to whatever comes next!
Avram Andreea Ștefania