4126 de cărți pentru Biblioteca POV21 din Nușeni! Vezi cât a donat fiecare școală

"în Evenimente" by

Când oamenii îşi pun ambiţii mari, fac asta pentru că ştiu că vor reuşi. Biblioteca POV21 nu mai este doar o ambiţie în acest an. Ea a prins contur datorită vouă, datorită fiecărei cărţi donate.

Vineri, când după mai bine de o săptămână de presupuneri, am colectat toate cărţile pentru a fi duse la Nuşeni, am făcut un micuţ top, în care am avut grijă să trecem primele zece şcoli din judeţ. Topul arătând astfel:

Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” – 642

Colegiul „Radu Petrescu” Prundu Bîrgăului- 368
Şcoala Gimnazială Sângeorz-Băi – 360
Colegiul Naţional „George Coşbuc” – 320
Liceul Teoretic „Solomon Haliţă” – 170.  Liceul Teoretic „Florian Porcius” – 183
Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru – 168
Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” – 159
Şcoala Gimnazială „Enea Grapini” – 157
Şcoala Gimnazială Dumitra – 153
Şcoala Gimnazială „Dariu Pop” Măgura Ilvei – 150

După goana nebună pe la şcoli, am ajuns şi la Nuşeni. Acolo ne-am bucurat de o atmosferă atât de plăcută, încât toate cărţile cărate şi mutate parcă nu au mai părut aşa grele. Ne-am petrecut acolo toată după-amiaza şi o parte din seară alături de câţiva elevi, care au dat şi ei o mână de ajutor, de domnul director Sălăgean Ștefan şi câteva profesoare care, de asemenea, ne-au ajutat cu tot ce au putut.

Nu cred că poate fi considerată muncă ceea ce am făcut noi la Nuşeni, căci eu îmi aduc aminte doar zâmbete, râsete şi super multe povești despre cărţi. Şi acolo şi atunci plăcerea a luat locul oboselii, lăsând doar bucurii în urma ei. După o astfel de zi, nu te poţi simţi numai împlinit.

Acum, se pot bucura şi elevii de la Nuşeni de o frumoasă bibliotecă marca POV21, care le stă mereu la dispoziţie și numără un total de 4126 de cărți, pot zâmbi, poate, cu cartea donată chiar de tine în mână. Iar în data de 18 octombrie va fi inaugurarea oficială a bibliotecii.

Elevă la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, în clasa a XI a, profil filologie. Îmi împart iubirea între animale, muzică rock și cărți, considerând că viața mea este un maraton de citit. Mi-am dat seama că am mult prea mult timp înainte pentru a nu da curs și acestei provocări, pe numele ei POV21.

Lasă un răspuns