Biblioteca POV21
Echipa POV21, care a conceput proiectul sub forma unui act de caritate, menit a-i ajuta și pe alți copii să guste bucuria lecturii diverse, vă invită...

Cine spune că arta cunoașterii nu se împrumută, se înșală, pentru că ea chiar se donează! E adevărat, nu direct, ci prin cărți. Știți voi, cărți deja citite și recitite care merită să treacă prin mâinile cât mai multor cititori debutanți, înrăiți sau care practică acest sport cu moderație. Echipa POV21, care a conceput proiectul sub forma unui act de caritate, menit a-i ajuta și pe alți copii să guste bucuria lecturii diverse, vă invită și anul acesta să donați cărți pentru înființarea bibliotecii la Școala Gimnazială Nușeni, din județul Bistrița-Năsăud, în cadrul proiectului Biblioteca POV21.

Succesul proiectului de anul trecut

Anul trecut proiectul a fost un real succes, chiar peste aşteptările noastre. Datorită tuturor elevilor şi profesorilor care nu au trecut cu vederea acest proiect ambiţios s-au strâns 4000 de cărţi pentru Școala Gimnazială ,,Ioan S. Pavelea” din Runcul Salvei. Sperăm ca şi în acest an să bucurăm copiii din Nuşeni cu o astfel de reuşită.

Așadar, dacă ai o carte sau mai multe care ți-au rămas mici după ce ți-au lărgit orizontul cunoașterii, te invităm să le donezi. Cum poți face asta? Nimic mai simplu! Le duci la școală (toate școlile din Bistrița, Năsăud, Sângeorz-Băi, Dumitra, Cepari și satele de pe raza Bârgău) și le pui în cutiile amplasate la vedere alături de un afiș sugestiv. Dacă din pricina grijilor cotidiene, ai uitat să le aduci, nu te îngrijora și nu te considera mizantrop sau avar, pentru că până vinerea viitoare poţi găsi cutiile în şcoli.

Cum poţi ajuta

În caz că vrei să ajuţi şi nu ai cum să ajungi la una dintre cutiile amplasate de noi, sediul nostru din Bistriţa, Strada Dornei, numărul 14-16 poate găzdui cărţile până în 4 octombrie. Iar, dacă nu dispui de cărţi şi totuşi vrei să te implici, poţi dona bani pe cont şi noi le vom achiziţiona copiilor cărţile şi manualele necesare.

Noi aşteptăm cu sufletul la gură ziua de 4 octombrie să vedem ce s-a reuşit pentru copiii din Nuşeni. Dacă vrei să ştii că într-o zi un copil va zâmbi cu cartea ta în mână, acum e momentul să acţionezi.

Autori:

Alexandra Zahari

Ana-Maria Retegan