Marea
Marea

Marea, în toată splendoarea ei, atrage anual zeci de mii de turiști dornici de relaxare și distracție. Stațiunile din România, chiar dacă au prețuri destul de ridicate, în perioada verii sunt ocupate integral. Ca să ajungi la mare în această perioadă, trebuie să ai făcută rezervare la hotel și chiar și la tren cu ceva luni în urmă. Altfel riști să-ți petreci concediul acasă.

În țara noastră, potențialul turistic al acesteia este foarte ridicat. Mulți aleg să vină aici doar să călătorească într-o țară străină și tot asta am făcut și eu. Am ales din nou marea pentru o săptămână.

De câțiva ani încoace obișnuiesc ca în vacanța de vară să merg la mare împreună cu familia, devenind astfel o tradiție.

Așa că, și de data aceasta am ales tot stațiunea 2 Mai din Mangalia.
O stațiune mai retrasă în care nu există atât de multă aglomerație, numai bună pentru o oază de relaxare.

Drumul spre mare a fost destul de obositor, mergând iarăși cu trenul de la ora 19:37 din Sărățel ajungând în Mangalia abia la ora 09:30. De aici am luat autobuzul până în 2 Mai.

Deși oboseala era destul de mare, odată ajunși la locul de cazare, nu puteam trece fără a poposi câteva minute pe plajă.

Locul în care am fost cazați a fost foarte aproape de plajă. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care l-am ales. Responsabilii acestui loc au făcut tot posibilul să ne satisfacă nevoile, oferindu-ne 3 mese pe zi care erau extrem de gustoase, iar camerele de odihnă destul de spațioase. Seara, în incinta acestuia, se făcea discotecă, la care participau zecile de copii prezenți în tabere. Pe lângă aceasta, se făceau și câteva jocuri cu scop de cunoaștere și de dezvoltare.

În fiecare dimineață, ieșeam la plajă bucurându-ne de marea liniștită și de priveliștea minunată. La amiază, ne întorceam pentru a lua masa și pentru a ne odihni câteva ore. Apoi ne întorceam, din nou, pe plajă.

Plaja nu era deloc aglomerată și era foarte curată și întreținută. Mai mare dragul să stai aici.

Malul mării oferea cel mai frumos peisaj al stațiunii. Pietrele de diferite dimensiuni și culori deasupra nisipului plin de bucăți de scoici și algele aduse de valurile mării nu puteau fi trecute cu vederea. Nici valurile nu aveau cum să lipsească, în special după-masă, deși nu erau mari deloc, nu împiedicau oamenii să intre în apă.

Bineînțeles că nu puteam rata răsăritul. Așa că, într-una dintre dimineți ne-am trezit mult mai devreme pentru a ieși pe plajă și a ne putea bucura de el. Ca de fiecare dată, prin magia culorilor, oferă o priveliște ce nu are cum să nu fie pe gustul celor ce îl urmăresc.

În țara noastră sunt o mulțime de locuri de vizitat, Marea Neagră fiind doar una dintre acestea. Dacă îți dorești ca în concediu să te relaxezi undeva împreună cu familia, acesta este locul perfect.


Seica Georgiana