Fii propriul tău erou! Ajută-i pe cei ce au nevoie!

0
136 views
erou
erou

Fie deschizi TV-ul, fie orice rețea socială, conceptul de erou este aproape omniprezenți. Pe când alții încearcă să îi copieze în ceea ce privește aspectul, astfel profitând la maxim de fiecare Comic Con, alții le dedică adevărate colecții de reviste, stickere sau multe alte obiecte.

Dar, totuși, ce sunt acești supereroi? De ce au fost ei creați?

Supereroii au fost creați din dorința de a aduce ceva nou în lumea oamenilor simpli; aducători de bine și pace în comunitate, ei au fost dintotdeauna meniți să ofere exemple pozitive, demne de urmat. Indiferent cât de grele sunt luptele lor, binele învinge întotdeauna.

Cum putem urma exemplul supereroilor?

Rețeta nu e complicată. Nu vei auzi că te culci om normal, iei ceva magic și te trezești erou. Tot ce trebuie să faci este câte un bine în fiecare zi. Orice lucru mic, făcut cu drag, te transformă în eroul zilei pentru cineva! Fie că ajuți un bătrân să treacă strada sau că donezi sânge, fie că alegi să cumperi un aliment în plus pe care să îl oferi cuiva sau că donezi rechizite copiilor care au nevoie de ele, prin gestul tău mic poți aduce o alinare mare cuiva.

Facerea de bine este extrem de încurajată astăzi.

Nenumărați oameni se dedică trup și suflet activităților de voluntariat pentru comunitate, prin intermediul ONG-urilor sau evenimentelor mai scurte cu specific caritabil. Chiar și tu poți deveni erou, luând parte la astfel de mișcări sociale, prin simpla înscriere într-o organizație de voluntariat. Fiecare om contează, iar contribuția ta va fi extrem de valoroasă.
La nivel înalt, lucrurile stau la fel de bine, deoarece inițiative există.

Lanțurile mari de magazine au încurajat donarea de alimente și haine pentru cei nevoiași. Companiile pot alege să direcționeze un anumit procent din impozitul pe venit către organizații precum “Salvați Copiii” sau “Magic Camp”. Primăriile din unele orașe au amenajat spații unde oamenii pot aduce haine de care nu mai au nevoie sau pe care nu le-au purtat, pentru a fi oferite mai departe celor sărmani. În plus, programe precum “Back to school” asigură rechizite pentru copiii din zonele defavorizate sau cu familii ale căror venituri sunt extrem de mici.

Cu alte cuvinte, de la mare la mic, oamenii se ajută reciproc prin diferite mijloace. Asta îi face să devină mai buni în fiecare zi. Cu fiecare faptă bună, devii eroul cuiva în ziua respectivă. Și cum “dar din dar se face rai”, e bine să dai mai departe cât mai multă iubire, blândețe, răbdare, compasiune și dedicare celor din jur. Nu e nevoie să ai mulți bani sau să fii influent ca să ajuți la schimbarea vieții cuiva. Un ajutor în plus poate fi oferit de rețelele sociale. Poți distribui povestea cuiva care merită ajutat sau, dimpotrivă, unde poți descoperi oameni care au nevoie de tine și de alții asemănători ție.

Așadar, haideți să fim mai buni! Să oferim din toată inima și să ajutăm fără a aștepta ceva în schimb! Acesta este idealul la care aspiră orice societate, iar schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Vrei să fii erou? Poți dacă îți dorești cu adevărat!


Autor: Andra Mocanu