,,E miros de bere și sudoare în toamna lui 51’, când nu de mult timp, oile comuniste au căzut de acord că este destulă iarbă și pentru vaci. N-a trecut primăvara asta fără să crească mierea ursului și fără să se dea veste în țară că nerozii au mers degrabă la Paris să-și dea mâna după ce și-au spart jumătate de căpățână.

Avem și noi tratatul nostru aici, în Virginia, nu-i așa, Derek? Noi am trecut peste formalități, am căzut de acord că nu mai este nevoie de sânge. L-am plagiat pe Iisus și l-am preschimbat în vin. Am inovat umanitatea și i-am arătat partea bună. Suntem un soi de îngeri care despuie mințile încuiaților.

De aici a apărut L’exhibition”. Îți adăpi sufletul ziua, iar noaptea ți-l înfrupți, așa omul va uita de un capitol jegos al istoriei și va putea să atingă, alt set de arme pe care armata nu a apucat să i-l arate. Și ce plăcere pe fețele lor când am spus că există muniție nelimitată atâta timp cât curg biștarii.

Le mai ții minte privirile deocheate, Derek? Când au auzit că desertul nu se servește decât la subsol după ora 12? Și cum lumea de pe atunci era nocturnă, localul s-a umplut de bufnițe gata să guste cu ochii din privighetorile ce cântau exact așa cum le așezăm noi în palmă notele. Ce fete ascultătoare!”  Adam

Derek: Adam, pe noapte ce trece, sorb tot mai mult din pahar și privesc la podium, la aceste rezultate ale mamei natură…. Ce spui de aceste sufleuri dornice să fie împachetate într-un înveliș de carne pudrată?

Adam: Da, Derek, niciodată nu va exista suficientă pudră pentru a le estompa lipsurile femeilor! Prin porii lor iluminați de machiaje le simt rugămințile după dependența masculină.

Derek: Asta le este și rolul: ispita și atracția… Acum și militează prin New Orleans pentru drepturi, prințesele… Vor în politică, în societate, vor întreaga piață de desfacere statală.

Adam: Adevăr scoți pe gura aia! Să-ți spun ce am auzit la barul ăla unde se zvonește că se adună lacheii noaptea. Mi-a spus barmanul la un pahar de scotch că a angajat de curând o, cum îi zice la… femeia care cânta fără să-și miște corpul, artistă, bat-o vina! Așa. Că a angajat o artistă să cânte jazz!

Tu vezi în ce hal am ajuns? Să vorbească femeile mai mult decât li se cere?

Derek: La “Privighetoare” te referi? Nu are mult de când e venită. Începe să devină o atracție pentru toți gentlemanii acestui bulevard…

Adam: Atracție? Mai bine magnet pentru proști. Idiot să fii să vrei o așa pramatie lângă patul tău. Auzi, eu îți arăt că nu e diferită de restul, îți voi dovedi că își poate folosi vocea să ridice mai mult decât o mulțime de bețivi jegoși.

Derek: Ai dreptate, frate Adam. Este un profit pentru noi dacă am angaja-o?

Adam: Ce bine gândim atunci când vinul ne leagă părerile. Eu deja am angajat-o. Bine, ca artistă sau cum s-o numi ea. Dar îi voi arăta între timp adevărata artă feminină.

Derek: Femeile astea sunt asemănătoare mahmurelii. Te aștepți la ea, dar te trezești la fel de confuz și dezolat în preajma ei, după ce ți-ai făcut de cap cu o noapte în urmă… Nu pot să accept că și-au mutat fustele din casă pe front, iar acum vor și la pupitru…

Adam: Destul, privighetoarea ne ciripește în seara asta și nu mai sunt decât 15 minute până la spectacol.

Hai să pregătim scena, zic! Anunță potăile că e vremea pentru masă!

“Dincolo de canal, la intersecția cu bulevardul Virginia, era localul nostru. Aici spiritele se dezlănțuie, iar fizicurile se înfruptă de când l-am deschis. Adamul vechi a fost neascultător pentru o femeie, Adamul modern are deja propria lui rețea de neascultări.

Eva de odinioară, era parte din el, Eva de azi vrea să fie parte din toți și sfârșește fiind a nimănui. Așa ni s-a întunecat societatea, iar noi doar trăim de pe urma beznei sale.

Nu este pentru toată lumea acest loc, deși suntem foarte modești. Legături cu mafia, persoane dubioase, nopți incendiare, pot obosi repede un caracter slab. Eu sunt Derek, fratele și mâna dreaptă a lui Adam. El a fost primul.” – Derek

– Adam & Derek