Născut între marionete
Născut între marionete

Născut între marionete, botezat de stele, honoris causa în psihologia manipulării, fost ambasador de inimi trunchiate, m-am întors parcă din morți, eu, monstrul, și-acum vă văd.

Dar de ce-ați mișcat cerurile în lipsa mea? Ați uitat unde ne-au început afacerile emoționale și jocurile de identitate?

Filmul a început în lipsa ta, iar sălile de cinema te așteaptă să-ți sorbi otrava, cu încredere, bineînțeles. Ador să te privesc cum te îneci în propria stimă, păpușă. Crezi că ți-ai pierdut sforile!

M-ați ucis cu dragostea mea, acum vă ucid cu confesiunile voastre și râd de voi. Mă flatați cum sunteți, restul anonimilor, așa parfumați și blajini în lumina reflectoarelor.

Să vă aduc aminte că gândesc precum un politician corupt, dar rămân gladiator în șoapte, gata de a sfărâma ceea ce nu a văzut nici Parisul și nici Berlinul. În războiul acesta, tactica maniacului mai mare câștigă.

Domnule V, coma s-a terminat, „fella”, iar acum începe mirajul charismatic de esențe. Sunt mulți, sunt mincinoși, sunt tot ce avem de văzut și de nimicit.

Am ventilat și ultimul gând de milă, iar acum privesc însângerat prin jaluzele fericirea lor. Mă vor la duel, iar eu le voi arăta drama pe care și-o doresc. Sunt un mascul isteric în timp ce ei sunt victimele rușinate care preferă să își sape groapă.

Ipocrizia lor este autentică. Eu nu sunt nici minciuna și nici drama, eu sunt fantoma de care fugiți când vreți să dormiți. Știu că nu vă mai place treji… Atunci sunteți mai sinceri!

În aceiași notă schilodită, te-am întâlnit în bar, Eve! Te-ai scăldat prea mult în negura trecutului și acum vrei să fii premiată în prezent…

Tocurile tale, ți-au ridicat prea mult stima, dar uiți că pământul îți fuge de sub picioare cu tot cu cavalerii tăi de la spritz.

Eșți un haos dirijabil într-o femeie, o domnișoară care se ascunde de propria persoană în rochii roșii și cântece vechi. Ție nu ți se aliniază cosmosul, ci impostorii! Nu ne detesta pe noi, bărbații adevărați, dacă ți-ai ales flăcăii slabi.

Cât despre anarhiști… Ei uită unde se află adevărata putere. Nu ni s-au solicitat arbitri în acest joc… Mai devreme sau mai târziu vor ieși pictați de public, căci marionetele contraatacă pe străzile funebre când te aștepți mai puțin! Și parcă și colțurile de celulă te așteaptă în nespusa viață de după gratii…

Anarhistul vrea să fie idolul unei generații fără spumă, lipsită de culoare, la fel de „gânditoare” precum mulțimea, răstignită de principii bolnave.

Toți aparținem războiul măștilor, iar tu ești mascota paralelă. Acum toate pietrele sunt la locul lor. Amenințarea nu este încheiată până la funeralii, la fel de anonimate le vom face împreună.

Succesul lipsit de patimă hipnotizează prea mult domnii și doamnele anonime. Avem bombe în argumente și semănăm strigoilor după cum ne mișcăm în societate.

Extremist în gândiri fine, adulmecător de esențe tari, am venit să aduc haosul în ordine și ordinea în haos.

Încercarea este verbul eșecului, V… Nu pot să nu admir acest Cleopatru, acest om fără față și psihopat chemat la comandă, gata oricând să te înjunghie de la spate. Cu el încep primul parteneriat.

Despre femei… Dar vai, câte îmi visează cravata, câte îmi calcă de nenumărate ori cămașa, iar eu nu am niciun gând de satisfacție! Înainte indolența lor m-a făcut ce sunt astăzi… Trăiesc o adevărată curtoazie de pioni și nu de dame. O damă mai puțin în joc și deja știm cui dăm partida…

Oh, Vigilante, nu uita cine ai fost înainte de ea! Îți voi aduce eu aminte de mă lași…

Haide să ștergem sângele și să privim haini cum sunt privighetorile în ceață și cum se scaldă-n propriile suspine. Duhul de dragon mă scapă. Ceea ce este răzbunare, cândva a fost dragoste prea piperată. Eu sunt un om liber, iar restul lucrează pentru mine acum. Lovesc de unde nu te aștepți!

Voi resuscita și revigora această avalanșă de provocări.

Eu sunt lupta cu turma, cu principiile bătrânești, și-am venit să dau jaful sufletesc. Acum doar prepar ruleta rusească cu fiecare ventrilog literar.

Semnat Șarpele din paradis.

Báron Leandre