Și ce crezi că e viața?

Simplu cuvânt, cu trăiri intense… Primul pas, prima îmbrățișare, primul sărut… Dar ce este omul? Ești tu om?

Toate încep cu tine și cu pasiunea ta, iar pasiunea, din punctul meu de vedere, e viața. E viața în cuvinte reci și dure, dar adevărate.

Clipă de clipă evoluezi și, odată cu evoluția ta, și omenirea întreagă face un pas, mărunt, dar sigur. Iar pas cu pas totul devine un nou, un nou început, un nou locaș de suflet. Căci fiecare om are nevoie de o constantă în viață… Fie că e vorba de un loc special, o persoană dragă sau o simplă amintire… E acel ceva ce te ține treaz și gata să zbori… Să ai un zbor înalt, lin și sublim.

Acel ceva pentru mine înseamnă o dimineață în care îmi văd părinții zâmbind, o carte citită sau o cafea savurată. Iar viața nu se trăiește, se savurează. Căci astăzi ești iar mâine nu se știe… Să uităm de orgoliu, bani și celelalte!

Să fim oameni, nu neapărat oameni de succes, ci simpli oameni…

Căci om nu te naști, ci om devii, e harul vieții tale, treptat devii om, acel om care într-adevăr poate schimba lumea!

Cunoaștem cu toții persoane și persoane, fie că e vorba de omul de lângă tine, fie că e vorba de un oarecare… Le cunoaștem, dar acea cunoaștere e reală?
Nu e, trăiești o viață cu un om și tot nu ești capabil să îi cunoști trăsăturile complete, ci doar pe cele definitorii. Sunt multe persoane care acționează doar cerebral, fără a se gândi la sentimente.

Căci sentimentele ne definesc, simți că trăiești? Simți când ești trist? Simți că ești fericit? Dar când tratezi un om cu indiferență, simți? 

Simți, dar totuși așa te comporți, și e normal?
Dar dacă și el se comportă la fel… Cum e?
Te simți subapreciat, ultimul om și uite așa apare neîncrederea în propriile forțe, în tine, în oameni, în viață și în toate.

Poți distruge un om în câteva secunde, și nu fizic, ci sentimental… Se spune că vorbele dor și chiar dor, al naibii de tare. Te doare sufletul, iar sufletul nu îl repari cu nimic, nu e suficient un paracetamol ci multe zile și lacrimi amare, pentru a-l curăța de oameni falși, de vise și speranțe moarte, de prejudecăți, de durere.

De aceea e important să fii om, om în totalitate, nu pe jumătate!

Și apropo, cu ce mână dai cu aceea primești, alege calitatea și nu cantitatea, puțini sunt oameni între oameni, și asta o s-o înveți pe pielea ta. Timpul îți oferă mai multe răspunsuri decât cele pe care le cauți…

E timp de tot și toate, dar timp pentru sufletul tău ai?

EȘTI TU OM?

 

Autor: Andra Creţu

Foto: Luisa Dondaș