Știi momentul acela când te trezești de dimineață și ești plin de energie?

Nici eu. Îmi sună alarma de minimum cinci ori, fiindcă nu o aud din prima. Nu cred că mi-ar ajunge toată cafeaua din Columbia să mă trezească pe bune, dar revenind la alarmă: sună… și sună iar… și iar… aș vrea să mă trezesc să o opresc, dar nu sunt în stare să fac nici măcar asta. Și cu asta începe my morning routine!

De foarte multe ori am impresia că visez când ea, săraca, de fapt, chiar sună. După multe încercări de a-mi mișca mușchii, reușesc în final să deschid ochii în timp ce mă gândesc dacă merită să merg la muncă. Poate îmi înscenez propria moarte, adică serios, chiar am nevoie atât de tare de salariu? Ah, aici vine momentul în care realizez că trebuie să mănânc, să îmi cumpăr lucruri noi și uneori mai vreau să mă și distrez. Iar asta reprezintă motivația necesară pentru a mă ridica.

Stau în mijlocul patului și mă holbez la pereți. Cred că acesta-i primul lucru pe care-l fac mereu, nu înțeleg de ce, fiindcă nu am nimic pe ei. Măcar de mă gândesc la ceva, dar este un blank total care îmi acaparează toți neuronii și, efectiv, se produce un scurtcircuit de care scap în momentul în care realizez că am stat 10 minute fără să fac absolut nimic și este o mare posibilitate să fiu în întârziere

…Hooray!

Cum mereu mi-a plăcut să mă uit la videoclipuri de genul „my morning routine” pe Youtube, în fiecare seară am speranța că voi face și eu măcar cinci lucruri din câte zic fetele acelea că fac, nu de alta, dar nu fac nici ele ce zic acolo, să fim serioși! Primul lucru pe care ele îl fac, cu zâmbetul pe buze, este să își facă patul.

Serios? EU PLÂNG!

Mă ridic din pat și încep să plâng că îl las singur acasă, mă gândesc cât de dor o să-mi fie de el, sentimentele mele chiar nu contează? Să îl mai și fac? Amuzant, aproape hilar. Îmi fac patul… în weekend, când dorm până la ce oră-mi dorește sufletul și într-adevăr mă trezesc și eu cu zâmbetul pe buze și poftă de viață. Atunci mă trezesc și eu productivă, mă simt un om diferit. Revenind la realitatea dureroasă din timpul săptămânii, mă scuzați că am îndrăznit să visez puțin la weekend.

Toate fetele acelea își aprind o lumânare parfumată. Mereu. Parcă este acea lumânare făcută din cofeină 100% și la primul miros îți vine să faci 3 ture de stadion. Nu, nu este așa. Se numește aromaterapie, se presupune că dacă miroși lucruri care-ți plac dimineața te relaxezi și începi dimineața mai bine. Asta chiar merge, am o lumânare parfumată de la Jumbo care are un mic motto scris pe ea:

Morning routine
(Morning routine)

„Happiness is the key to success”.

Hai să fim fericiți ca să avem succes!

Încă n-am reușit chestia asta, dar suntem perseverenți, până la urmă, reușim noi. Suntem, noi – eu și vocile din capul meu care nu mă lasă să cedez niciodată psihic, vă mulțumesc că sunteți acolo. WE GOT THIS, VOICES!

După aprinsul lumânării, se duc direct în baie și fac chestiile basic pe care le face oricine, asta nu este nimic ieșit din comun. Toată lumea își face chemările naturii și se spală pe dinți, plus rutina de îngrijire a tenului, asta-i pe bune. Merge din când în când și un duș dimineața, de acord, iar dacă nu se face dimineața să nu cumva să uiți seara de el, este un must. Le mulțumim influencerilor că ne învață să ne spălăm cu apă și săpun. Fără nicio ironie, multă lume nu o face și ar trebui.

Bineînțeles că ies din duș cu părul acela perfect de zici că l-au făcut înainte să apese butonul de REC (uhm, da, chiar asta fac), și coboară cu acele piciorușe de parcă calcă pe un covor de pene și norișori pufoși spre bucătărie să își pregătească micul dejun extrem de sănătos și, partea mea preferată din zi, cana de cafea.

Acum, întrebarea mea de om care nu este în vacanță 12 luni pe an,

CUM POT ACELE FETE SĂ ÎȘI PREPARE ÎN FIECARE ZI BUDDHA BOWLS ȘI CHESTII DE GENUL?!

Morning routine
Morning routine

Mie mi se pare imposibil ca dimineața să  bag mai mult de un smoothie în mine, fiindcă efectiv nu intră și nu am chef și nici starea necesară să mestec. Nici timp pentru așa ceva… Bag niște fructe în mixer alături de niște lapte de cocos, pentru că sunt vegană, și cam acesta-i micul dejun. Nu, acele tipe mănâncă atât de mult și pare atât de sănătos, încât sunt aproape geloasă că stomacul meu nu poate absorbi aşa de multă mâncare.

Oare e ceva în neregulă cu mine sau aceste video-uri ar trebui să devină puțin mai realiste? Măcar puțin, așa…

Mănâncă, uitându-se în mail-uri sau la ceva Netflix . Asta mi se pare cea mai mare exagerare ever, eu abia am timp să dau play pe Spotify la ceva random doar ca să am un ritm pe care să mă mișc. Își aleg un outfit lejer, care da… conține ceva cu toc de cele mai multe ori și pleacă spre unde au ele treabă. Eu dacă fac ceea ce fac ele nu ajung la primul seminar la facultate sau acum, „în vacanță”, nu ajung la muncă.

Eu încă n-am ajuns la rețeta aceasta care să mă facă să fiu productivă dimineața, dar îmi doresc ce-i drept. Îmi doresc să ma pot trezi la 6 A.M. și să zâmbesc la prima alarmă, nu să-mi vină să o arunc de la etajul șapte. Îmi doresc să pot mânca mai mult decât o pastă dimineața, eventual să am timp și de puțin yoga. Nu înțeleg cât de repede trece timpul dimineața și mereu mă simt de parcă n-am făcut absolut nimic.

 Ești în asentiment cu mine?

Tu și mulți alții, e ok, poate în final vom reuși să avem și noi un morning routine ca pe Youtube, n-ai de unde să știi, cum era vorba aia? Ah, da. Dacă vrei cu adevărat… poți! Adevărul este că mai mult vreau să dorm dimineața. Și vreau, eventual, să nu-mi beau cafeaua pe fugă, dând pe mine fiindcă-mi tremură mâinile de la oboseală și stres și de la faptul că mă joc puțin leapșa cu anxietatea… Dar asta este parte din jobul de adult, nu?

Cine m-a făcut adult „să strângă”!