Iubirea modernă? Nici să nu aud de așa ceva!

ATENȚIE! Dacă credeai că iubirea modernă încă înseamnă loialitate, respect, atașament sufletesc, imposibilitatea de a-ți imagina un viitor fără „acel cineva”, precum și alte chestii clișeice, află că mai nou tipul ăsta de iubire s-a demodat, trebuie să îți dai update.

Tinerii nu mai visează la o dragoste ca în „Romeo și Julieta” (oricum ăia au murit ca doi fraieri). Au revoluționat, de-a dreptul, acest termen.

  • Te iubește, pentru că, deși vorbește cu alte 10 tipe, ție îți trimite mai multe emoji-uri cu pupici și, în plus de asta, nu ți-a dat seen decât de vreo două ori. Clar îi pasă de tine, nu-i așa?
  • Te iubește, pentru că după ce i-ai arătat ce simți pentru el, a încercat toate metodele posibile să te facă geloasă, și dacă nu te-ar iubi în sinea lui, de ce și-ar mai pierde timpul cu chestiile astea?
  • Te iubește, pentru că la petreceri flirtează cu alți tipi, dar doar așa, un flirt nevinovat, nimic mai mult, pentru că te iubește mult prea tare ca să se hazardeze la mai mult.
  • Te iubește, pentru că te-a văzut o singură dată pe stradă, și a stat două ore ca să îți găsească profilul de Facebook și să îți dea add.
  • Te iubește, pentru că s-a despărțit de două zile de fostul și te-a ales pe tine „să-i fii morfină” după durerea cruntă pe care i-a cauzat-o „nenorocitul ăla” pentru care ea ar fi făcut orice”. 
  • Te iubește, pentru că se simțea singur și voia să își facă și el o relație, cum au toți prietenii lui.

… dar te iubește, crede-mă…

Trăim într-o lume în care contează mai mult #couplegoals și poza perfectă în care amândoi sunteți fericiți. Iubirea modernă a devenit mai vândută decât CocaCola, Starbucks sau Netflix. Contează ursul ăla de doi metri de pluș pe care l-ai văzut pe insta, nu? Ai zis că nu poți să ai cadoul perfect fără el. Contează dâra aia de petale până la pat că no… Nu puteai să postezi poza de Valentine’s Day fără patul ăla plin de perne roz și trandafiri de la iubi? Contează cutia aia imensă de ciocolată pe care o împarți cu prietenele tale când ieșiți să vă distrați de 8 martie, nu? Dar îl uiți acasă pe prostul ăla care îți face toate mofturile.

Și ca să îmi îndrept atenția și spre domni…

Pentru voi, contează ceva mult mai important decât situația financiară a prințesei pe care o doriți. Contează corpul. Și fața. Mai puțin, dar contează și ea. Atât timp cât fata de lângă tine e tunată ești extrem de fericit, pentru că iubirea ta se rezumă la a te afișa cu ea în public și atât. Dacă te întreabă cineva care este culoarea ei favorită, ce o face să zâmbească, care este cea mai mare frică a ei, vei râde ca prostul și vei ridica din umeri. Dar dacă ea te părăsește, tot tu ești ăla care spune că e târfă și că a pierdut un armăsar.

Prieteni, amici, tineri dragi, încetați să mai denigrați iubirea cu prostiile cocălărești pe care le faceți. Nu, iubirea nu este nici ca în filmele alea de dragoste de seamănă toate între ele. Dacă vezi unul zici că le-ai văzut pe toate. Iubirea nu este nici ca în cărțile alea cu 5 lei din coșul acela mare de la Auchan sau Penny. Iubirea nu este ce vedeți voi cu #goals. Nici ce vedeți în serialele alea ieftine în care tipa are nevoie de 103829028 de episoade ca să-i spună că îl iubește. Apoi în 10 minute să ajungă să se urască de moarte.

Iubirea este un sentiment.

Iar sentimentele sunt atât de frumoase, fie ele și triste, că nu pot fi explicate. Vă rugăm, încetați să mai etichetați tot ce faceți „doar pentru că e la modă ca fiind „iubirea modernă”. Vă rog, nu mai calculați dragostea ca în seen/unitate de timp sau ca viteză de răspundere la mesaje, înmulțită cu tâmpeniile cumpărate din obligație. 

Iubirea, care ani la rând a fost ridicată în slăvi de poeți, prozatori, pictori, ajunge acum să fie trântită la pământ, murdărită, ucisă cu bestialitate.

Așa că intră în play store (sau app store), ăla din capul tău, și șterge update-ul de la iubire. Profită de faptul că astăzi ești liber să iubești pe cine vrei fără să te ascunzi prin grădinile palatului, fără să îți fie teamă că a de la un sărut poți să îți pierzi capul literalmente.

Șterge fiecare actualizare a iubirii și vei vedea cum îți dispar limitele. Trăiește așa și rămâi blocat sau blocată în situația financiară și aspect.

Revino la versiunea din fabrică și iubește demodat!

Laura- Maria Cîmpeanu

Miruna- Alexandra Sabău

Miruna A. Sabău
Miruna A. Sabău
Elevă a Liceului Teoretic „Ion Constantin Brătianu” din Hațeg iubește literatura. Cu dorința de a scrie cât mai mult, s-a alăturat echipei POV21 pe data de 30 aprilie 2019. Este îndrăgostită de sentimente, natură și umanitate, fire analitică și realistă continuă să scrie despre ceea ce vede în jur.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare