Dacă v-a fost dor de o noapte magică în care să priviți stelele și să vă distrați cu gașca, ei bine aflați că echipa POV21 păstrează și anul acesta tradiția party-urilor astronomice!

Vă așteptăm luni, 12 august de la ora 20:00, pe Dealul Budacului – zona Serbările Zăpezii, pentru a observa cu ajutorul telescoapelor astronomice, cea mai spectaculoasă ploaie de stele căzătoare din an!

Perseidele sunt cunoscute ca o ploaie de meteori, ce intră în atmosfera Pământului la viteze foarte mari pe traiectorii paralele. Fiind de dimensiuni extrem de mici, aproape toți meteorii se dezintegrează în atmosferă și nu ajung niciodată să lovească suprafața Pământului.

Perseidele apar în fiecare an pe data de 12 august, putând fi observați în jur de 100 de meteori pe oră.

Dar de unde provine această denumire deosebită?

În mitologia greacă, Perseu era fiul Danaei și al lui Zeus, care pentru a ajunge la aceasta, a luat forma unei ploi de aur. Momentul de glorie a lui Perseu a fost cel în care a înfruntat cu mult curaj și dibăcie Gorgonele. Pus în dificultate de faptul că privirea Meduzei poate transforma pe oricine în stană de piatră, acesta s-a folosit de scutul primit de la Atena. Privind reflexia gorgonei în scut, Perseu a reușit să-i taie capul, ieșind învingător din această aventură primejdioasă.

Cum Perseu a îndeplinit dorința zeilor de a ucide Meduza, ploaia de stele poate fi considerată un dar pentru omenire, o ocazie sublimă de a ne exprima cu toții dorințele, cu ochii ațintiți spre cer.

Ca evenimentul să fie unul inedit, vom face pentru public o introducere în orientarea pe cer, cu un laser astronomic, urmând apoi să observăm Constelațiile Zodiacale vizibile pe timpul verii.

Pentru a crea o atmosferă cât mai plăcută, coordonatoarea evenimentului, Ana Maria Retegan s-a ocupat și de partea de muzică live, astfel că vor concerta la fața locului:

Alexandra Crăciun, The Serpents, Maria Matean, Sorin Găzdac, Navzar și MadHouse.

De asemenea, am pregătit o serie de activități recreative și jocuri surpriză pentru tineret! Cei mici se vor putea bucura, în același timp, de picturi pe față, realizate pe loc de colegele noastre.

Seara va fi încheiată cu o rundă de karaoke, imediat după spectacolul oferit de cântăreții noștri, unde încurajăm publicul să ni se alăture, și, desigur, ca la oricare eveniment la care ochii noștri sunt ațintiți la cer, vom lansa cât mai multe lampioane.

Întrucât nu putem fi egoiști în distracția noastră, pentru cei care doresc să contribuie, vom amplasa o urnă de donații. Banii strânși vor intra în posesia unei case de copii din județ.

Vă așteptăm, așadar, să vă aduceți familia sau gașca de prieteni la un eveniment ce sperăm să rămână memorabil!

Intrarea este liberă. Totuși, nu uitați să veniți cu o pătură de acasă și cu o mulțime de dorințe, gata de manifestat!

 

Andreea Cordoș

Ariana Mocean

1 COMENTARIU