Parchetul

Parchetul s-a sesizat! Știm că justiția trebuie resuscitată continuu în România.

Dimineața aceasta, Calistrat Bogza și Ilie Cuțui au fost condamnați definitiv la închisoare cu executare, în dosarul asasinării lui Nichifor Lipan. Sentința a fost dată luni de instanța supremă, care a confirmat verdictul inițial, după mai multe amânări. Soția decedatului, Vitoria Lipan, critică intervenția autorităților.

Actualizare 1:
Calistrat Bogza a fost ucis cu un baltag după mărturisire.

Actualizare 2:
S-a început ancheta după-amiază, martorii oculari fiind Vitoria Lipan, soția decedatului și fiul acesteia, Gheorghiță Lipan.

Actualizare 3:
Conform legii, ICCJ va emite un mandat de executare a pedepsei. Actul va ajunge la Poliție pentru punere în aplicare. Apoi, Ilie Cuțui trebuie să se prezinte la orice secţie de poliţie pentru a fi pus în arest.

Actualizare 4:
După ultimele anunțuri, Ilie Cuțui va fi transferat la Penitenciarul Jilava, unde va executa pedeapsa în regim semideschis.

Actualizare 5:
Patru din cei cinci judecători ai completului s-au pronunțat pentru condamnare. Judecătorul care s-a pronunțat împotrivă a fost de părere că procesul lui Cuțui ar trebui rejudecat, el invocând o posibilă nelegalitate a completului de trei judecători care a dat decizia în primă instanță.

– Rolex