Într-un vârtej de gânduri și miros de tei, vă pun o ghicitoare. În ce moment din axul nostru existențial ne luăm timp, adunăm într-un val vise albastre și iubiri argintii și plecăm la mare… depărtare, uitând pentru o secundă de realitatea dinamică? Cred că v-ați dat seama. Vă mai las puțin? Închideți ochii. Imaginați-vă acel moment. Ați ghicit! VARA!

Ei bine, vara este un gând plin de dans, festival și călătorii. Însă, dacă nu vă găsiți locul sau banii necesari pentru o vară cool, am o propunere. Găsiți-vă un job. Va fi o experiență minunată. Sau poate nu. Dar, cu siguranță, nu o veți uita.

Ca întotdeauna, începutul e greu. Își va face apariția acel sentiment de ploaie în mijlocul lunii iulie. L-ați avut vreodată? Vă faceți un plan în care se împletesc soarele și plaja și brusc apare o furtună. Va fi dezamăgitor, dar nu vă faceți griji. Va trece la fel de repede ca ploaia de vară și vă veți trezi, realizând că nu e chiar așa de rău.

Pe lângă ceea ce aveți de făcut, este foarte important să ascultați. Ascultați poveștile oamenilor din jurul vostru. Fiecare vă va spune ceva ce poate fi, la un moment dat, o sursă de inspirație. În plus, veți câștiga simpatia lor și, cine știe, puteți rămâne cu prietenii de durată din această experiență. Asta dacă veți avea curajul să vă deschideți la rândul vostru. La urma urmei, ce aveți de pierdut?

Desigur, trebuie să luăm în calcul și banii pe care un job de vară îi oferă. Este minunat să vă simțiți pentru o perioadă independenți, să plecați undeva sau să vă îndepliniți un vis din propriul salariu. Vă va da încredere că și în viitor veți reuși. Sau poate vă veți satisface o plăcere de moment. Oricum ar fi, e foarte bine și toată lumea va fi mândră, în primul rând voi.

Pe de altă parte, aveți mare grijă. Puteți face insolație, dacă stați prea mult în lumina soarelui, stând foarte mult la acest job, și vă poate dăuna. Important este să găsiți echilibrul între viața de la muncă și cea pe care o duceați înainte de această angajare. Nu uitați să găsiți timp pentru a vă dezvolta sau relaxa, adică ceea ce vă face fericiți.

Indiferent că vorbim de o cafenea, o librărie, un simplu magazin sau orice alt loc unde v-ați putea angaja, este important să rezonați cu ceea ce el oferă. Și sunt sigură că în acest moment îl aveți deja în minte. Oricând puteți face parte din universul locului vostru preferat. Totul este despre a încerca.

În același vârtej de gânduri și miros de tei, închei acest gând pe care mi-am dorit să îl împărtășesc cu voi. Deci? Ce faceți vara asta?

 

Sage Glenn