Malakai
Malakai

Nu este vorba despre o simplă și clișeică poveste de dragoste. Este despre faptul că Adina Stephanie reușește să dea viață personajelor principale: Malakai și Hannah (Anna).

Faptul că cineva îți invadează viața, te scoate din minți și te face să nu te recunoști pe tine însuți…

Nu este un sentiment plăcut. Este ceva ce te consumă, iar faptul că nu știi din ce motiv se întâmplă totul te înnebunește.

Povestea lui Hannah se rezumă la faptul că a fost omul potrivit la momentul potrivit. Salvând o viață, a reușit să o distrugă pe a ei. Să se consume. Să facă tot ce îi stă în puteri pentru a ajuta o persoană pe care nici măcar nu o cunoaște.

Faptul că este forțată să intre nepoftită în viața lui Malakai D’Andre nu o ajută. Felul în care o tratează și o respinge o atrage din ce în ce mai tare și simte că nu poate să îl lase baltă. Intră în viața lui, iar când ajunge să îl salveze pe el, observă că s-a pierdut pe ea.

Volumul I e despre lupta prin care trece o persoană pentru a salva pe cineva de propriile gânduri și fapte.
„Nu mi-am dorit niciodată să mă îndrăgostesc, să devin vulnerabilă și să am pumnul unei alte persoane încleștat în jurul inimii mele.”

În volumul II, totul trece la o altă extremă. Faptul că îl scoate pe Malakai din întuneric prin toate metodele posibile, iar el cade de fiecare dată înapoi în gândurile lui negre și sinucigașe… Îi umple sufletul Hannei de dezamăgire. Faptul că o poreclește Anna o scoate din minți și chiar dacă el știa lucrul ăsta, continua să îi spună astfel.

Nimeni nu îți apreciază eforturile și prezența până când nu le simte lipsa…

Sinuciderea nu este un lucru plăcut, dar este un subiect care trebuie abordat. Hannah aflând adevăratele percepții ale lui Malakai despre viață, îl pune să îi spună în fiecare seară cuvântul magic : „promit”… Îi promitea că va rămâne în viață pentru ea. Pentru unii un lucru banal, dar când ești pus în fața faptului împlinit, e ceva vital.

Promisiunile nu se încalcă, indiferent cât de mici și simple sunt ele.

Dacă am învățat ceva din Malakai volumele I și II, este că nu poți renunța să ajuți o persoană doar pentru că nu vrea să fie ajutată. Nu poți renunța să fii un om bun, indiferent de sacrificiile care trebuie depuse.

Nu uitați: Prețuiți ce aveți, cât aveți. Malakai și-ar dori să mai aibă această șansă.