Nu știu câți dintre voi au auzit de Why cat, why?!, însă cei care vor veni la Festivalul Celtic Transilvania vor pleca cu versurile lor în gând. Trupa și-a început activitatea în primăvara anului 2016, iar de atunci își asigură cu pași mici, dar siguri, viitorul în industria muzicală. Astfel, în 2017 au lansat prima piesă, urmată de altele care promit la fel de mult.
Trupa se poate mândri că a împărțit scena cu trupe precum: E-an-na, Dirty Shift, For the Wicked și mulți alții, anul acesta luând drumul Ardealului și venind la Celtic. Oamenii care fac ca trupa să atingă ușor, ușor succesul sunt: la chitară- Abi, Bodo și Cosmin, la bas- Stoi, la tobe- Moro, iar vocea- Shov.

Î: De unde a pornit dorința de a forma o trupă sau de a te alătura unei trupe?
R: Pur și simplu viața mi se părea enervant de monotonă. Mă simțeam blocat într-o rutină zilnică sâcâitoare, așa că am decis să încerc și altceva.

Î: Cum ai rezuma primul concert pe care l-ați avut ca fiind Why cat, why?! ?
R: Foarte tare. A fost o experiență de neuitat.

Î: Cât de greu e să păstrați trupa unită și să vă gândiți la un viitor pe plan profesional?
R: Destul de greu, dar am încredere în băieții mei și sunt sigur că putem găsi soluții. Un lucru e clar: doar ce am început, suntem foarte departe de final

.

Î: Care au fost obstacolele cel mai greu de trecut și de ce au fost cel mai greu de trecut?
R: Cel mai greu a fost să găsesc oamenii potriviți pentru proiect. Din păcate, am fost unul dintre cei mai urâți oameni cu mult înainte de a păși în așa-numitul Underground. Oamenii au tendința de a înțelege (în general) numai lucruri greșite, o parte fiind așa doar din cauza nereușitelor din viața de zi cu zi. Pentru unii, este mult mai ușor să îți verși „bagajul” cu frustrări pe cineva aflat la început de drum, complet neștiutor (și totuși dornic să învețe)


Probabil, asta îi făcea să se simtă ei perfecți în „cămăruța” lor. Apoi… intervenea efectul de turmă. Asta s-a răspândit extrem de rapid și brusc deveneai din „cine e ăla” în „ha ha ha, prostu’ ăla” și multe alte adjective penibile.
Se întâmpla prin 2014 sau 2015. Ăsta a fost un obstacol extrem de greu de depășit. Când cineva îți intră în cap și nu face altceva decât să îți toace nervii, crezi că indiferent ce vei face, nu vei deveni suficient de bun. Niciodată nu vei reuși să fii acceptat, să intri în lumea lor.
Prin septembrie 2015 am decis că nu vreau asta așa că mi-am creat lumea mea. Pas cu pas, am început să învăț. Am început să creez. Am început să dezvolt Am început să caut. Iar într-un final, am găsit ceea ce am vrut. Și totuși, abia am început, încă am foarte multe lucruri de învățat, sunt foarte multe chestii pe care urmează să le anunț, să le dezvolt, să le duc la un alt nivel. Viitorul bate la ușă!

Î: Care a fost primul gând când ați auzit de Celtic?
R: Am auzit numai lucruri bune. Tocmai de aceea am vrut să descopăr și mai mult iar acum iată-ne aici, primind o șansă!

Î: Ce așteptări aveți de la acest festival?
R: Foarte mari. Sunt 100% sigur că aici vom găsi oameni profesioniști. Pe unii îi cunoaștem deja, am împărțit scena cu ei, pe alții îi vom cunoaște aici. O să fie foarte fain!

Î: Care este lucrul care te-a marcat cel mai tare de când ai apucat-o pe drumul de artist?
R: Nepăsarea. Ignoranța. Să îți bați joc de alții aflați la început de drum doar ca să pari relevant. E trist. Trăim într-o țară frumoasă, dar condusă de oameni proști… Ar trebui să fim uniți măcar noi. Și așa suntem puțini. Probabil în curând vom fi și mai puțini. Dacă nu ne ajutăm între noi, nu putem rezista prea mult.

Î: Ce lucruri ar trebui să ia în calcul un viitor artist?
R: În primul rând, să aibă o conversație cu el însuși în oglindă. Să conștientizeze ce înseamnă asta și ce eforturi imense va trebui să facă.
În al doilea rând, să facă asta pentru el, nu pentru X, Y sau Z. Să nu o facă pentru faimă și bani. Să învețe întotdeauna chestii noi, tehnici noi, un instrument nou sau orice altceva. Doar așa poate progresa.

Î: Cum vă gestionați timpul astfel încât să puteți vorbi și de viață personală?
R: Altă întrebare…. (glumesc), cu greu. Foarte greu. Din fericire și eu organizez concerte, ba chiar în toamnă dau startul la două fest-uri, Rock Metal Nation Fest, Without Walls Fest, iar bugetul ăla nu se face singur…

Î: Cum vă privește lumea în general? Ține cont de timpul investit sau munca depusă?
R: Nu știu sigur cum mă privește lumea, dar cred că ar putea să spună mai jos, în secțiunea de comentarii.

Î: Crezi că putem vorbi de un viitor îndelungat pentru Why cat, why?! ?
R: Nu cred. Sunt 100% sigur!

Î: Ce ai de transmis celor care citesc acest interviu?
R: Indiferent de cât de grea e viața, să nu își uite pasiunile. Să și le dezvolte și să le ducă întotdeauna la un nou nivel. Suntem oameni, nu roboți!