crenvurștii din pozele tale
crenvurștii din pozele tale

Moda mi se pare din ce în ce mai ciudată. Schimbările au loc mereu, există un loc și pentru altceva în fiecare zi, toată lumea este liberă să-și creeze o modă proprie. Ce văd de când a început vara nu mi se pare absolut deloc interesant, și anume pozele cu picioare ținute drept, bronzate, pe alocuri stropite cu apă pentru impresie și fundal cu marea sau muntele în spate. Mai găsești și cu ștrandul municipal, da…

Nu vreau să par hater (uneori sunt), dar picioarele alea care seamănă cu crenvurștii nu sunt deloc sexy!

Orice fel de expunere a corpului în afară de cele normale (fața, gâtul, mâinile) mi se par vulgare, dar numai în cazul în care reprezintă centrul atenției. Aici, da, centrul atenției sunt crenvurștii posesorilor (sau mai bine zis posesoarelor, ar fi ciudat să vezi bărbați care se pozează așa), iar ulterior capturile cu minunatele picioare epilate, tratate și pufăite cu apă dintr-un bidonaș de soluție pentru curățat geamul (gen Ajax) devin magnet pentru aprecieri și comentarii.

Ce-i mai bizar este că oamenii comentează exact ce-i în poză! Și cum românul știe bine că decât să spună ceva rău, mai bine nu spune nimic, îi insuflă celui care a postat comentarii ca „Ce frumoase sunt!” sau chiar „La cine ai mers la epilat?”. Poate fi o reclamă bună pentru saloanele de înfrumusețare, dar… nu, nu este nici glumă, nici reclamă. Crenvurștii din vitrina cu mezeluri sunt acum pe Facebook de îndată ce dă căldura.

Pe voi nu vă deranjează nisipul? Și vorbesc de ăla care se bagă peste tot de nu-ți mai trece nici cu baia-n râul Gange. Ți se lipește peste tot, înțeapă, este aspru, te mănâncă, te jenează… ți se acrește repede de el! Ei bine, și acest mijloc de tortură nedeclarat este acum o mică unealtă pentru o poză cu crenvurștii la vedere mai bună și mai originală!

După ce ți-ai pufăit cu puțină apă pe țurloaie, începe ritualul sacru de presărare a nisipului de jos în sus, lăsat în bătaia vântului care-i risipește firicelele mărunte și line pe pielea ce se vrea catifelată. Se lasă la uscat puțin și se menține piciorul nemișcat, ca nisipul să nu alunece pe dealurile coapselor în jos, ci să zâmbească frumos la poză.

După ce blițul se pornește (că deh, soarele nu-i de ajuns!), poza este ca și terminată.

Acum mai ai nevoie de un ingrendient secret, de nelipsit din această contopire om-natură. Un pahar de ceva. Orice! Nu contează ce este, colorat, incolor, inodor sau insipit, toate sunt bune. Acum poza, dragilor, este completă. Nimic nu o mai poate strica. Poate doar o pasăre care trece-n zbor și aparatul o prinde în mișcare sau un cățeluș năzdrăvan care nu-și lasă cu una, cu două, stăpâna să facă poza supremă a verii!

În încheiere, doresc să împărtășesc cu voi un joc. Inepția asta chiar m-a amuzat. Asemănarea dintre un crenvurst și picioarele tipelor bronzate de la plajă este izbitoare, iar dornicii de umor și satiră nu s-au tras la o parte din calea iureșului carnivor.

Aici găsiți un astfel de joc dintr-o vreme mai străveche puțin (2013), dar îmi pare rău că nu am găsit jocul în care efectiv răspunsurile erau contorizate, iar concursul „Picioare sau crenvurști” era la modă, încercat de toată lumea și apreciat.

Și-n 2013, și acum, picioarele fac vâlvă printre internauți. Dar, este bine, n-avem de ce ne plânge. Picioarele parcă sunt din ce în ce mai îngrijite, de crenvurști îmi e mie. Par cam expirați.