Când vorbim despre poveşti, ne gândim la varianta clasică, în care acestea sunt scrise; însă tabăra de teatru ActorTeen spulberă acest gând prin activităţile din cadrul atelierelor care se desfăşoară în perioada 26 august-1 septembrie. Această tabără încurajează tinerii să se autodescopere.

Atelierul de lectură

În cadrul acestui atelier se pune accentul pe deslușirea unor fragmente de text, respectiv pe înţelegerea lor. Astfel, când personajele despre care ai citit şi care ţi-au stârnit curiozitatea prind viaţă, textele capătă sens, iar descoperirea lor va fi mult mai simplă, găsind, poate, alte aspecte, ceea ce va ușura întreprinderea analizei.

Atelierul de improvizaţie

Pentru că viaţa te ia adesea prin surprindere, trebuie să te adaptezi, iar cum unii nu s-au născut improvizând, acest atelier îi provoacă să se deprindă cu acest obicei. Adolescenții recreează momente din viaţa lor, construiesc, observă şi joacă diferite personaje, analizează biografii, situaţii, îşi pun personajele în diferite situaţii.

Atelierul de scriere creativă

Nu există poveşti fără personaje, cum, de altfel, nu există personaje fără poveşti. În cadrul acestui atelier, adolescenţii îşi pun personajele în diferite poveşti, care reprezintă situaţii numai bune de pus în scenă, iar pe urmă sunt analizate situaţiile, relaţiile în cadrul cărora creşte şi se dezvoltă personajul.

Atelierul de mișcare scenică

Printre cele mai interesante ateliere se numără și atelierul de mișcare scenică, care ar putea fi privit ca o activitate ce dezvoltă oratoria. Tinerii sunt ajutați să descopere avantajele lucrului în echipă, precum și să execute exerciții de îmbunătățire a atenției distributive, coordonării, relaționării, dicției și reacției rapide.

Atelierul de echitație

Dacă iubiți caii și ați cerut părinților de Crăciun un ponei, atelierul de echitație este potrivit pentru voi. Sub supravegherea atentă a unui instructor profesionist, puteți învăța primii pași în lucrul cu un cal, în manej și, în același timp, puteți fi siguri că veți avea experiențe de neuitat.

Ceremonia de încheiere

Pentru că tot auziți la școală de piesele de teatru scrise de  Camil Petrescu și I.L. Caragiale, acum aveți șansa să vă vedeți într-o piesă de teatru la ceremonia de încheiere a taberei. În cadrul evenimentului, se va prezenta un moment realizat din cele mai interesante puncte ale atelierelor. Protagoniștii vor fi aleși de către instructori, așa că nu uitați să dați tot ce aveți mai bun de fiecare dată când apare ocazia.

 

Ca să vă dovedim că tabăra este cât se poate de serioasă, vă prezentăm și coordonatorii atelierelor: Adriana Zaharia- regizor de teatru, Anca Constantin- actriță de teatru, Antoaneta Zaharia- actriță de teatru, Clara Flores Aguilera- actriță de teatru. La finalul taberei, participanții vor primi o diplomă și un album de fotografii din timpul atelierelor, drept amintire.

Printre alte detalii tehnice se regăsesc locația, și anume Casa Rustica din Câmpineaca, județul Focșani. Cursurile de echitație se vor desfășura la Clubul de echitație „Caballus”, deplasarea se face cu autocarul și cursurile nu sunt incluse în costul taberei. Se achită separat, în funcție de numărul de elevi care doresc să participe.

Din păcate, tabăra ActorTeen este destinată elevilor de liceu, dar cei micuți pot aștepta cu nerăbdare primul an de liceu, când vor avea șansa de a avea o vară de neuitat printre oamenii care le împărtășesc pasiunea pentru arta teatrală. Este o șansă de neratat dacă iubești actoria și vrei să ai o săptămână plină de activități menite să te pregătească pentru visul tău sau, pur și simplu, să îți descoperi un nou hobby. Învață să iubești actoria cu ActorTeen!

Ana-Maria Retegan

Miruna Sabău