Știm de scarabei din Egiptul antic, de când locuitorii piramidelor și ziguratelor au inventat scările. Etimologia cuvântului s-a schimbat cu timpul, în perioada medievală, când li s-a impus ostașilor să nu mai bea în scările tavernelor.

Lucrurile au luat o întorsătură mirobolantă când scarabeii s-au înmulțit, spărgând semințe și bând tone de bere în blocurile rezidențiale din cele mai mari orașe.

Britanicii sunt de părere că o limbă suferă diverse schimbări lexicale datorită unor cauze sociale și culturale. Introducerea cuvântului în dicționare poate ușura limbajul curent, mai ales că dezbaterile privind scaraaii, scaraceii și scaradeii continuă și ele să înnebunească presa cotidiană.

Sătui de scandalul provocat de britanici, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” al Academiei Române asigură îmbunătățirea DEX-ului în favoarea scarabeilor, dar deprivarea drepturilor scaraailor, scaraceilor și scaradeilor va continua.

P.S. Acest tip de text nu trebuie luat în serios, deoarece nu difuzează evenimente reale, ci expune o informație fictivă, improbabilă și umoristică.

-Rolex