Sunt în perioada aceea a vieții mele de adolescent în care mi-s aprinse călcâiele. Și încă de cine! Crush-ul meu nu e sub nicio formă de nasul meu. I-am scris și tot scris, dar nu-mi scrie niciodată înapoi. Și, oricât aș încerca să întrețin conversația, nu-mi iese nicicum – nu prea mult timp, oricum.

Și ce?

Dar ce-i de făcut? Că de scris, nu poți obliga pe nimeni să îți scrie, și nici să fie interesat/ă de tine. Oricum, altcineva nu o să îți rezolve problemele personale niciodată și nu e sănătos să mori cu zile că nu îți scrie cineva, nu ajută la nimic. Tu trebuie să fii fericit cu tine.

Unde mai pui că la mine e și jumătate alegere. Mi-e dragă persoana, dar nu îmi reprim sentimentele de dragul poeziei. Doar poeziile ca Inima ce nu poate fi înțeleasă nu se scriu singure.

Dar un crush e un crush și simpatia e simpatie, orice faci.

Ce să faci, totuși, când nu îți scrie crush-ul?

Răspunsul: Fă ceva! Orice!

Cum spuneam, nu e sănătos să stai după cineva, indiferent dacă îți e crush, iubit sau chiar soț. Fiecare are viața lui personală și, înainte să iubești pe cineva, trebuie să te iubești pe tine, să fii tu okay cu faptul că ești singur/ă.

De aceea, oricât de mult ți-ar plăcea de cineva, nu uita: el sau ea nu e viața ta! Când nu-ți scrie crush-ul, dă-l dracu’!

Rămâi cu treburile tale. Da, da, cu toții căutăm iubire și, până la urmă, e instinctul din noi de a nu muri singuri și de a perpetua specia.

De aceea, atunci când nu îți sunt satisfăcute dorințele (de orice fel, nu numai cele afective), se traspun în frustrări, de obicei.

Adică? Tu ești așa de supărată că nu îți scrie prostul, că doar la asta te gândești. Începi să fii tristă, nervoasă, iar chestia se duce și mai adânc, poate într-o dependență emoțională sau probleme cu stima de sine.

Și, atunci, care-i cheia?

Refulează sentimentele astea, dorința de a-ți scrie, de a-l avea, de a fi cu el, în conținut creativ.

Cheia: nu fi frustrat, fii artist!

...Bine, omule, dar ce fac concret?

Probabil asta vă întrebați. Și răspunsul e același: nu îți scrie crush-ul? Fă ceva, orice!

Fă ce știi tu mai bine, ce îți place să faci, ce trebuia să faci de mult, dar ai procrastinat până pe ultima sută de metri. Ia-ți o Cola, o pungă de Lays, și uită-te pe Netflix! (la mine asta merge)
Sau scrie. Scrie și trimite pe revistă. Sau prietenilor tăi. Când mă simt rănit, eu scriu ca un nebun. Când am trecut printr-o despărțire am scris nouă poezii în 24 de ore. Când am avut un crush cu care aproape-aproape că s-a întâmplat ceva, dar nu, am scris două săptămâni, zilnic.

Așa că fă orice, dar nu te mai gândi la el sau ea, dacă vezi că nu merge!
Ești propria persoană, cu propriile vise, ambiții, obligații. Sigur, e mișto starea aia de delăsare și să bei, tuturor ne place.
Dar nu îți poți permite la nesfârșit să lași altă persoană să intervină în ce vrei tu să realizezi.

Așa că nu mai sta pe Facebook sau Insta așteptând să îți scrie, du-te și dansează, fotografiază, scrie, fă matematică, învață pentru bac, orice. Cine știe, poate o să-i placă și lui sau ei.