*Adresându-mă domnului din stânga mea*
Cum se face că majoritatea oamenilor au luat-o pe o pantă către vis? Nu, nu… nu mă refer la cele pe care le ai noaptea. Ci la acele visuri pe care le are toată lumea, dorințele oamenilor. Realizările nerealizate.

Unele dintre ele întrecând limitele comicului și penibilului, ajung chiar la horror. Nu cred că sunt singurul care a observat că majoritatea oamenilor au luat o curbă către aceste realizări nerealizate.

*Arătând interesat*
Oamenii cu realizări – nerealizate : ,,Și ce îi rău în asta? Oamenii visează, este dreptul lor. Și, până la urmă, pentru a avea realizări, nu-ți trebuie mai întâi dorințe?”

Ba da, îți trebuie. Nu poți face ceva atâta timp cât acel ceva nu există. Dar când acel ceva se transformă în zece ceva-uri care sunt aproape imposibil de realizat, visurile devin arme letale. Pentru a reuși trebuie să muncești; dar, cumva, chiar și oamenii care de-abia știu să scrie și să vorbească reușesc. Adică, dacă tu vrei să mergi la medicină, dar ești la filologie și te rogi de profesoara de biologie să îți dea un zece pentru niște pet-uri pe care le-ai adus… Omule! Come on! Sau vrei să mergi la poliție și la engleză treci clasa pe ochi frumoși.

Jesus, poate că, dacă oamenii nu ar mai visa în halul ăsta, nu am mai avea țara plină de inspectori și șefi.

Oamenii cu realizări nerealizate vor spune: ,,Din cauza optimismului?”

Păi, nu știu zău ce te-ar mai face să aspiri la Academia de Poliție, dacă tu crezi că Al Doilea Război Mondial a fost în secolul  al XIX-lea (P.S. Nu a fost în secolul XIX) și că în franceză la brânză se spune ,,brânzeet”.
Uite cel mai plastic exemplu: ai întrebarea ,,Poți fi prieten cu oricine?”. Dacă o să întrebi trei persoane diferite, cu trei caractere diferite (optimist/realist/negativist) o să primești trei răspunsuri diferite, respectiv:

1. Optimistă: Da! Orice om este un nou prieten, are experiențe diferite!

2. Negativistă: Nu… oamenii sunt ca și stropii de ploaie… reci, rapizi, ca niște săgeți… dar mai ales trecători…

3. Realistă: Unii te vor plăcea, alții te vor urî doar pentru simpla-ți respirație. Nu poți fi Făt-Frumos în toate poveștile, așa că este mai bine să accepți.

Deci, dintre cele trei, care pare cea mai sănătoasă?

Oamenii cu realizări nerealizate: ,,Cea realistă.”

Bun, dar întrebarea este oricum inutilă. 90% dintre oameni îți vor răspunde realist, dar din acest procentaj foarte puțini chiar gândesc așa. Dar acum ai înțeles măcar cu ce se mănâncă realismul (pita).
Practic, realismul nu îți ucide visurile, ci le clasează în posibile și imposibile.

Cu alte cuvinte, visurile care trebuie să rămână la stadiul de vis, și visurile care trebuie aduse la realitate. Nu te discredita, dar nici nu te supraaprecia, keep it real, boy. Dar când vine un speaker motivațional care îți spune că poți face orice și poți să îți îndeplinești orice vis… Jesus, și creierul își dă o palmă peste cap.

<<A fi Optimist, A fi Negativist, A fi Realist>>

Oamenii cu realizări – nerealizate: ,,Deci, realismul e bun, iar celelalte sunt bad, nu?”

Nu discreditez în totalitate nici optimismul, nici negativismul, sunt prielnice toate trei, dar într-o situație care îți definește viitorul (alegerea facultății, de exemplu), trebuie să fii realist. Cum am mai spus, vrei la medicină, dar tu la biologie treci clasa pe ochi frumoși.

Un om care a ascultat conversația (de asemenea, cu realizări nerealizate) : „Deci să avem un fel de balans?”

Mai mult sau mai puțin, nu le discreditez total pe cele două, dar tot realismul ar trebui să domine.
*Trenul sosește în gară*

Domnilor, aș vrea să mai stau la taclale, dar trenul mă așteaptă. Ca să nu vă las cu vorba-n gură, poftiți, cam așa ar trebui să arate viața voastră (incluzând-o pe a ta, ipoteticul meu cititor).