Alfa and Omega, universul

Universul meu și însăși rațiunea cu care îl observ și conștientizez au început și s-au sfârșit cu tine.

Tu ești incipitul și deznodământul, nașterea și decesul, Big Bang-ul și Big Crunch-ul. Cu tine a început mizera mea călătorie spre lumină și prin influența ta am atins-o.

Însăși cerebralitatea construcției mele derivă din dorința acerbă de a mă ridica la nivelul tău. Mi-au crescut aripi de la cât am sărit de pe stânci ca să învăț și eu să zbor ca tine, dar – tu nu zburai…

Tu erai în cădere liberă, dar eu nu am avut cum să știu. Universul îmi e limitat de cunoștințele pe care le posed la orice moment dat. Pe vremea aceea nu știam de unde veneai, iar direcția ta o imaginam lipită de a mea.

N-am greșit. Nici măcar pentru o secundă.

Viața noastră s-a dovedit însăși fundamentul existenței: ca o structură dublu helicoidală de ADN, reprezentată în plan, traiectoriile noastre prin „Marele Tablou” se întretaie ciclic, de fiecare dată când am fi pe punctul de a ne depărta, o forță misterioasă ne apropie.

Să fie dragoste? Îmi place să cred asta, deși ar fi un lucru prea grandios pentru ca mintea mea limitată să poată cuprinde. Prefer să mă rezum la a da vina pe destin.

Da… destin. Frumos cuvânt! Te poți folosi de el ca să obții orice de la oricine. Te poți consola în orice circumstanță zicându-ți: „Așa a vrut Dumnezeu.”

Dar cine e Dumnezeu ăsta? Cine se crede el să facă ce vrea cu viața mea…?

Eu sunt Dumnezeu

Eu sunt Demiurgul în Universul MEU. Eu sunt ceea ce vreau să fiu. Eu sunt ceea ce mă face să sufăr, ceea ce mă face să râd, ceea ce mă face să surâd sau să îmi cerșesc sfârșitul. Orice trăiesc în singurătatea mea se rezumă doar la mine.

Dar tu ești Dumnezeul propriului tău Univers… Dacă ne-am uni, care dintre noi ar fi dispus să renunțe la divinitate? Îmi place să cred că aș fi, însă mi-ar plăcea mai mult să îmi folosesc puterea deplină ca să te aduc mereu lângă mine. Cred că îmi iese.

Dar, ce ar fi să renunțăm amândoi?

Universul nostru ar avea altă Scriere Sfântă:

„Tu ești Alfa, iar eu sunt Omega. Ceea ce din tine se va naște, eu voi conduce pe drumul vieții până la moarte, iar cui îi este sete îi vom da fără plată din izvorul apei vieții. Căci așa cum însăși apa există unde se întâlnește hidrogenul cu oxigenul, așa apare viața acolo unde un drum se întretaie la nesfârșit cu altul.”

Și sper ca asta să nu se schimbe vreodată…