Am dat întâmplător peste un articol care se numea, simplu „Vrem dulapuri în școli”, ca mai apoi să constat că este o petiție. În urma unor constatări, elevii primesc ceva bun pe plan științific, dar este automat pierdut din cauza kilogramelor pe care copilul este pus să le care.

După lungi ani în care am cărat în spate ghiozdane, cărți, manuale și alte obiecte pe care le folosesc în scopuri educaționale, am constatat că elevul nu-și poate lăsa undeva anume lucrurile. Există un spațiu mic, numit sertar, dar această cămăruță cu surprize este pentru depozitarea de scurtă durată a sandwich-urilor, sticlei cu apă, cornuri și alte minunății.

Acum, pe bune. Nu v-ați săturat să purtați, parcă, bolovanii în spate? Eu sunt cum sunt, mai corpolent, și nu mă pot plânge la 10 kilograme de hârțogăraie, dar mă apucă mila când îi văd pe amărâții din clasele mici cum cară „sacii de cartofi” mai mari decât ei; o alternativă mai ingenioasă ar fi să le târască, dar nu le permite moralitatea întipărită de pe băncile școlii românești.

Elevii reprezentanți al Liceului de arte plastice „Nicolae Tonitza” București au solicitat, printr-o petiție online, montarea dulapurilor individuale pentru depozitarea manualelor dispensabile. Reprezentanta elevilor este Sonia Gabriela Mihăilescu.

Mișcarea este foarte bună și aplicabilă, că tot dorim să revoluționăm sistemul de învățământ actual prin reforme și legi… poate vor lua în considerare și autoritățile competente și necesare această petiție care nu este altceva decât o strigare la schimbare. În plus, ne-om da și noi mari ca și americanii că avem dulapuri „feșăn” pe holuri sau în clase.

Puteți semna petiția „Vrem dulapuri în școli” la link-ul: https://www.petitieonline.com/vrem_dulapuri_in_scoli

Ar trebui ca fiecare dintre noi să ia atitudine, iar acum, un cuvânt (mai mult rugăminte) pentru reprezentanții consiliilor școlare ale elevilor sau consiliile județene ale elevilor – luați atitudine, faceți ceva. Reprezentați-ne cât de bine puteți și puneți mână de la mână, idee de la idee, reformă de la reformă, pentru revoluția sistemului educațional. Fără frică. Dacă intențiile sunt bune, sunt bine-venite!