Despre ce îmi place să vorbesc foarte mult? 

Dacă stau să mă gândesc, iubesc să vorbesc despre oameni, despre fiecare persoană, să îi descopăr personalitatea și nu în ultimul rând să pot face ceva bun, ceva frumos cu ei, ceva ce poate să ajute o comunitate să se dezvolte. 

Fiind studentă la jurnalism, este clar că îmi place să citesc, asta mă face foarte fericită și mă ajută să mă relaxez. Recomand cititul în orice formă a lui. Nu pot spune că doar cărțile clasice sunt bune pentru că nu cred asta, dar, personal, mă simt mult mai bine când am o carte în mână decât atunci când stau cu ochii în telefon sau laptop. Cred cu tărie că cititul te dezvoltă și te ajută să evoluezi ca persoană – și să nu mai vorbim de partea intelectuală. Cititul te ajută să ieși din acea sferă de confort, să treci de acea barieră a ignoranței.   

 

Una din persoanele pe care le admir enorm este Victor Miron, cititor, scriitor și inițiator al campaniei de promovare a lecturii prin acțiunea „Cărțile pe față”. Acesta a publicat volume cum ar fi Cărțile pe față, Cartea de citit în doi, Rai în doi, Se repară prin înlocuire, Lasă-mă să te las, Oameni și Mama. Acesta a participat la concursul „Românii au talent” în anul 2018 cu un număr de spoken word poetry prin care a promovat lectura.

Prin campaniile lui, Victor a adus multe beneficii cititorilor pe lângă dezvoltarea personală. Câteva dintre acțiunile sale sunt „Citește în autobuz și călătorești gratuit”, „Bibliotecă la un service auto”, „Intrare gratuită la Grădina Botanică dacă ai o carte la tine”.

Ultima campanie de promovare a lecturii a fost cea de la Grădina Botanică, campanie la care au participat peste 1000 de cititori. Evenimentul a avut loc la Grădina Japoneză, eveniment la care a fost invitată scriitoarea Camelia Cavadia, autoare a cărților Măștile fricii și Vina.

Ștefania Bîrgăuanu