Fullmetal Alchemist Wallpapers 640 Fullmetal Alchemist Hd Wallpapers | Backgrounds Wallpaper Ass - WALLPAPER HD

Pe toți ne-au impresionat licorile și poțiunile în copilărie. Știm cât de minunată este arta de a amesteca ingrediente pentru a crea substanțe magice folosite de ursitoare, vrăjitori sau doctori nebuni.

Alchimia este o cunoaștere protoștiințifică, o artă ocultă ce explică universul substanțelor și are trei direcții de explorare:

Transmutația materialelor, modificarea unor metale în aur, argint și arhitecturarea lor. Manipularea materiei este tot mai întâlnită de când fizica modernă a impus termenul de transmutație nucleară pe piața științifică.

Alchimiștii urmăreau și crearea unui homunculus sau așa-zisului om artificial. Practic, ei căutau toate substanțele din care este făcut un om și cercetau să le așeze într-o ordine perfectă, pentru a crea o ființă umană artificială. Să fie un tip de robotică antică?

Piatra filozofală, care se bănuiește că aduce nemurirea, se obţine prin purificarea, amestecul şi coacerea elementelor: pământ, apă, aer şi foc sau poate fi obținută din sufletele umane.

În celebrul anime Fullmetal Alchemist Brotherhood, frații Edward și Alphonse Elric decid să își învie mama folosind transmutația umană. Spiritele dezlănțuite cer la schimb pentru sufletul mamei lor mai mult decât este necesar, iar Alphonse rămâne fără trup, în timp ce fratele său își pierde un picior. Ulterior, Edward își sacrifică brațul pentru a lega sufletul frățiorului mai mic de o armură.

 

După ce Edward își implantează organe bionice, aceștia pleacă în căutarea pietrei filozofale pentru a inversa procesul păgân pe care l-au înfăptuit.

Oamenii de știință ai statului sunt guvernați într-o manieră ciudată. Aceștia creează himere sau, mai bine zis, combinații organice dintre oameni și animale, folosesc forțele magice pentru a invada teritorii și pentru a folosi sufletele cotropiților și deținuților la producerea de pietre filozofale.

Alchimia se bazează pe Principiul Schimbului Echivalent: ,,Nu poți obține ceva fără să sacrifici altceva de o valoare egală.”

În realitate, alchimia a fost adusă de Hermes Trismegistul în Egiptul Antic, iar când metalurgia s-a combinat cu filosofia greacă și cu misticismul Orientului, alchimia a devenit atât o investigare a naturii, cât și o operă filosofico-spirituală.

Practic vorbind, chimia, metalurgia, fizica și medicina se combină cu simbolistica, astronomia, religia, spiritualismul, misticismul și arta.

 

Isaac Newton, dar şi alţi membri ai Royal Society au fost pregătiți în căutarea interioară și transmutarea elementelor realității, căutând natura şi raţiunea existenței, originea şi soarta întregului Univers. El vede o probabilitate de a găsi intenţiile Creatorului, de aici și începuturile Teoriei Atracției Universale. Cercetarea sa se găsește şi în mecanica întemeiată pe forţe de atragere şi respingere.

Natura nu ar putea să convertească corpurile în lumină, iar lumina în corpuri? Există vreo asemănare cu Big Bang și cu echivalența dintre masă și energie?

Întregul este oglindirea omului și conține trei lumi: lumea divină – cercul fără margini, macrocosmosul și microcosmosul formând fiinţa umană – corp, spirit şi suflet.

Timpul alchimic nu este liniar precum cel profan, care înaintează continuu, ci este ciclic, de la instantaneu la infinit, un timp în care mereu se revine la punctul de plecare, după o nouă probă purificatoare.

 

Candoarea și abnegația sunt primii paşi ai iniţierii, care începe prin ucenicia tăcerii alături de un maestru.

Pământul formează lumea manifestată, viața materială.

Prima este proba aerului, a suflului care întreţine viaţa, care se adresează înţelegerii şi rațiunii. Cea de-a doua este proba apei, renaşterea la o viaţă nouă, botezul. Proba Focului, purificator şi regenerator, anunţă apropierea de adevăr. Subtil va permite transformarea materiei în lumină.

Toate corpurile – de la stele până la organe – se află într-o reţea de corespondenţe. Totul este Unul și Unul este Totul.

Practicanții purificau alcoolul și extrăgeau esenţe din plante medicinale. Printre rețete pierdute se aflau amulete care să influenţeze soarta, remedii pentru boli, elixiruri de viaţă lungă și multe altele.

Chinezii au conceput cosmosul ca pe un gigantic organism, în care obiectele naturale sunt legate prin simpatii fără a se pierde caracterul lor, Yin și Yang. În cealaltă parte a lumii, Diocleţian a dat ordin să se ardă multe manuscrise, de teama că egiptenii să nu adune bogăţii.

În Tabla de smarald, susul este la fel cu josul, josul este la fel cu ceea ce este sus. Toate lucrurile provin dintr-o esență, cea mai secretă dintre toate lucrurile secrete.

Tatăl esențelor secrete este Soarele, iar mama este Luna, vântul a purtat-o spre aripile sale, iar hrana sa este pământ spiritual. Sunt separaţi, pământul spiritual de corpul dens, printr-o dulce căldură.

Metalele sunt formate din cele patru entități, două la nucleu, două la înveliș. Combinarea se oprește într-o stare de echilibru.

Aurul reprezintă echilibrul perfect dintre sulf şi mercur, Yin şi Yang alchimici, acidul şi baza moderne.

Alchimia lulliană descoperă că alcoolul este capabil să extragă din plante tot felul de substanţe aromatice volatile, apa vieţii trebuind să atingă puritatea absolută.

 

Distilările au pornit de la flori, seminţe sau mirodenii însă aveau un scop mai înalt, şi anume extragerea chintesenţei.

Reacțiile sunt de calcinare, dizolvare, coagulare, sublimare, putrefacţie, revenirea culorilor sau congelare și se termină cu adăugarea pietrei roşii în mercurul încins, care o transformă în aur.

Alchimistul este şi preot-filosof, şi rege, şi profet-magician.

Prin foc, alchimistul recreează natura sticlăriei, producerea culorilor, elaborarea de aliaje, contribuţiile la farmaceutică şi artilerie.

 

Vindecarea înseamnă echilibrarea forţelor naturale care se confruntă în bolnav. Totul pleacă de la spirit, care trebuie mai întâi curăţat de rele.

Procedeele de purificare (distilarea, cristalizarea) au la bază noţiunea de catalizator, ferment, solvent, sau extract, ideea de substanță statică şi care devine dinamică prin transformare.

Cea mai veche licoare cunoscută a fost inventată în 1510 de Bernardo Vincelli.

Dacă vei dori să găsești împreunarea dintre religie și știință, poți începe cu alchimia.