alimente mai nocive decât fast food
alimente mai nocive decât fast food

Este absolut înfricoșător ce fac companiile din industria alimentară din zilele noastre și astfel fac alimente mai nocive decât fast food.  Aceștia pun E270 și E327 în toate lactatele. De asemenea, au început să „îmbogățească” alimentele precum cerealele cu E300, afectându-ne totodată sistemul imunitar. Veți afla în continuare care sunt aceste alimente mai nocive decât fast food! Este imperativ să nu le mai consumați!

„În continuare, sosul Pesto este o veritabilă Otravă la borcan! Cu trei grame de sare la suta de grame de produs!
Dar cel mai înfricoșător este alimentul care conține o sută de grame de sare la suta de grame de produs!”

Incredibil ce a reușit să facă industria!

„Dacă doriți să aflați care este acest aliment și cum să vă feriți de el, scrieți-mi prin e-mail numărul destinului dumneavoastră, care se află pe cardul dumneavoastră de credit!”

Acum că v-am atras atenția cu chestii înfricoșătoare, am să continui cu lucruri mai serioase.

Ce au toate acestea în comun? Senzaționalul, neobișnuitul… frica.

Dar mai înfricoșător este faptul că noi citim și credem, fără a cerceta. Am putea crede că suntem oameni maturi și raționali, care gândesc „la rece“. Sau ne-o dorim, avem această pretenție de la noi. Auzim cuvântul „chimic“ și sărim în sus ca arși, uitând cea de-a șaptea clasă din învățământul obligatoriu, când am făcut chimia.

Cum ați reacționat când ați citit despre E-uri în mâncarea cea de toate zilele? Oare a fost cineva care s-a întrebat ce este E300 ? Dar despre E327? Sau aici.

A mai stat cineva să analizeze sofismele de la începutul articolului?

pentru că ne e lene (sau „nu avem timp“) să gândim că doza face otrava. Nimeni nu balotează o sută de grame de sare – talpă, care are tot atâtea grame de clorură de sodiu, raportat la suta de grame de produs.

Dacă totuși, cineva le-a analizat, felicitările mele!

Primul impuls este să credem tot ce vedem, fără să mai discernem detaliile. Fiind impresionabile, mințile noastre au construit o tendință spre a asculta ca oile. Oricât de maturi ne-am considera și oricât de raționali am încerca să părem. Avem, totuși, o putere uriașă în ziua de azi, pe care, din păcate, n-o folosim…

Această putere se numește INTERNET.

Paradoxal totuși, odată cu accesul la o cantitate practic infinită de informație, simțul nostru critic pare că s-a lenevit. Lenea-i păcatul născător de mediocritate, care-i cel mai mare dușman al omenirii, de la sărac la bogat și de la sclav la împărat pentru oricine, nu doar pentru creștini.

Căutați, deci, oameni. Folosiți ce-ați învățat la școală. Gândiți! Hai, că nu doare.

La final, țin să-i mulțumesc celui care a scris acest text, pentru ideea generatoare de inspirație. Rețineți, nu chiar tot ceea ce mănânci te omoară! Nu vă luați după texte gen „alimente mai nocive decât fast food” fără urmă de scepticism și plini de încredere oarbă… că aia chiar omoară.

Ah și… cine are contraargumente, e liber să comenteze!