Și când crezi că monotonia a pus stăpânire peste oameni, apar ei. Transilvania Bikers, societatea oamenilor optimiști, dornici de aventură și  distracție.  Aceștia organizează anual un festival cu o tematică inedită, cu scopul de a activa simțurile libertății. Ne-au acordat  șansa de a-i cunoaște și vrem sa împărtășim totul cu cititorii noștri.

 

  1. Cum a luat naştere festivalul?

În anii ’90, membrii fondatori ai Clubului Transilvania Bikers se întâlneau cu motociclişti din toată ţara la chefuri, zile de naştere, chiar şi nunţi. La un moment dat, cercul de prieteni a devenit tot mai mare, nemaifiindu-le îndeajuns să se întâlnească atât de rar, şi au decis ca o dată pe an să se adune într-un loc anume. Astfel a luat naştere întrunirea de deschidere de sezon Transilvania Bikefest unde participanţii au aceeaşi pasiune: motociclismul.

2. Care au fost aşteptările de la prima ediţie?

Aşteptările noastre de la prima ediţie au fost – şi încă sunt – ca cei care vin să se simtă bine, să fie mulţumiţi de alegerea lor de a veni şi, desigur, să îi revedem la anul. Motocicliştii au fost captivaţi de atmosfera creată, de prietenii pe care îi revăd,  de concursurile care se ţin, parada în care se defilează prin oraş şi concertele live.

  1. Câte ore de muncă necesită un proiect ca acesta?

Organizarea începe aproximativ cu jumătate de an înainte de eveniment. Săptămânal, contorizăm evoluţia task-urilor până ce toate sunt finalizate şi începe bikefest-ul.

  1. Care este programul celor trei zile şi de ce pot să beneficieze participanţii?

VINERI, 24 MAI: Se montează bine corturile. Îi așteptăm pe motocicliști cu o țuică serioasă, de origine controlată, de la noi din zonă. Seara, atmosfera este animată de concerte rock și multă voie bună (STIFF KICKS, GOTHIC, CASH, ONE NIGHT STAND, CRAZY PLUMBERS).

 

SÂMBĂTĂ, 25 MAI: Începem evenimentele cu o paradă moto de zile mari, după care revenim în camping și dăm drumul la concursuri!

 

La concursul de CUSTOM se va desemna cea mai frumoasă motocicletă personalizată, dar câștigatorii reali vor fi cei care vor putea să vadă adevărate opere de artă pe două roți.

 

Imediat, după concursuri, încep concertele, iar pe la miezul nopții atmosfera va fi încălzită de câteva fete puse pe dezbrăcat (DESPERADO, ALTAR, SHE WOLF, UNDERWAVES, CHEERS DARLING).

 

Duminică ne trezim, ne dregem cu o cafea bună și ne punem pe drum, pe asfalt uscat în toate direcțiile. Nu uitaţi de vot! Se poate vota și la Gilău, dacă e nevoie.

  1. Care a fost punctul de apogeu de până acum?

Punctul de apogeu – credem noi – sunt concursurile, unde se participă cu mic, cu mare, iar câştigătorii pleacă cu premii şi cupe. Poate fi considerat punct de apogeu şi parada moto, în care se defilează prin oraş (Sâmbătă la ora 12:00).  Primim feedback pozitiv şi pentru concerte şi alte surprize pe care le mai avem.

  1. Care este scopul paradei?

Parada se doreşte a fi, pe de o parte, un mesaj de atenţionare cu privire la prezenţa şi vulnerabilitatea motocicliştilor în trafic şi, pe de altă parte, o modalitate de responsabilizare a tuturor persoanelor implicate direct şi indirect în aceste activităţi – şoferi, motociclişti, pietoni – în vederea reducerii numărului de incidente rutiere.

 

 

Te consideri o persoană pusă pe distracție, aventură și plină de adrenalină? Mai ai și un motor? Aici găsești oamenii perfecți pentru a practica ceea ce îți place, iar împreună cu ei te dezvolți și-ți creezi o mare familie.

Aici este locul tău!

 

Mihai Gliga, Anca Nechiti