Daniel Prundar este un băiat extrem de deschis şi sociabil, susţine că iubeşte să cunoască oameni noi şi să călătorească. Îi place viaţa de scenă, dar şi să iasă în evidenţă prin diferite lucruri.

Adevărata lui pasiune este – şi va rămâne – fotografia. Aceasta are rădăcini adânci, începând de la vârsta de 5 ani, când a primit de ziua lui un aparat foto compact, cu bandă. După prima zi a terminat toată banda.

 

Î: Știai dinainte că fotografia este ceea ce voiai să faci? Te-ai gândit la o întreagă carieră care să graviteze în jurul acestui domeniu?

 

R: Până pe clasa a XII-a, când mi-am cumpărat primul DSLR, eram sigur că o să urmez o carieră militară; însă din acel moment am realizat că fotografia face parte din viaţa mea, iar un lucru început nu poate să se termine decât la finalul vieţii. Deci, da, asta vreau să fac o viaţă  întreagă.

 

 

Î: Cât de mult s-a extins pasiunea ta? Câte lucruri ai fi capabil să sacrifici pentru ea?

 

R: În primul rând, s-a extins aşa de mult încât, dintr-un hobby pe care îl practicam o dată la câteva săptămâni, a ajuns să fie o adevarată pasiune, iar singurul lucru pe care l-am sacrificat mereu a fost timpul, care este cel mai important.

 

Î: Ai făcut vreodată o pasiune și pentru clientele tale?

 

R: Sincer, o singură dată. I-am făcut o şedinţă foto unei fete şi, a doua zi, după ce i-am trimis fotografiile, am încercat să intru în vorbă cu ea, dar am primit seen direct.

 

Î: Ai avut ședințe care ţi-au rămas în memorie dintr-un anumit motiv? Au fost amuzante? S-a spart camera?

 

R: Vai, sper să nu păţesc vreodată aşa ceva. Am avut, la un moment dat o şedinţă foto la un cuplu, iar el trebuia să o ridice pe fată. În acel moment, s-a dezechilibrat şi au căzut amândoi pe spate. A ieşit o fotografie genială!

 

Î: Ce așteptări sau idealuri ai, pe care vrei să le atingi?

 

R: Visul meu este să lucrez pentru National Geographic, viaţa de fotograf pentru ei este pur şi simplu unică şi incredibilă.

Î: Ai avut vreodată un motto legat de acest lucru?

 

R: Sigur, am câteva motto-uri pe care le-am şi folosit pe tricourile mele. ,,În fotografie sunt precum Iisus, fac minuni!”, ,,Prind mai multe cadre decât poliţia infractori.”, ,,Picasso cu aparat foto”, ,,Doctor estetician în Photoshop”.

 

Î: Ce urăşti cel mai mult la viaţa de fotograf?

 

R: Momentul în care se îmbată lumea şi îţi cere fotografie după fotografie, în special la trei dimineaţa. Şi faptul că nici nu mă trezesc bine dimineaţa şi primesc mesaj cu ,,Când sunt gata pozele?”.

 

 

Î: Care e lucrul care te diferențiază pe tine de alți fotografi?

 

R: Fiecare fotograf este diferit. Noi în istorie suntem recenţi, însă precum ceilalți, pictorilor sau restul artiştilor, avem stiluri diferite. În momentul în care alegi un fotograf trebuie să te gândeşti la faptul că ceea ce o să surprindă el nu o să mai poată fi repetat. Dacă îţi doreşti ca evenimentul tău să îţi rămână mereu în amintire drept unul cu adevărat reuşit, trebuie să alegi fotograful care crezi tu că te reprezintă.

 

Mulţi fotografi aleg să stea deoparte şi să facă poze. Oamenii, clar, se vor simţi intimidaţi. Ce aleg eu să fac? Dansez cu lumea, râd, vorbesc, glumesc, încerc să îi fac să se simtă cât mai în largul lor. Eu nu vreau să fiu privit drept un fotograf, iar oamenii să fie gen ,,Băi, să am grijă ce fac, că cine ştie cum o să ies în poză ”. Vreau să fac parte din restul grupului. Singura diferenţă dintre noi să fie doar aparatul foto.

 

Î: Poți să îmi dai un pont legat de fotografii?

 

R: Da, dacă vrei o fotografie reuşită, contactează-mă pe mine.