Adoptă un câine, salvează o viață

"în Texte" by

Se spune că cea mai sinceră iubire vine din partea unui câine. Acea ființă care nu te judecă după aspect, după greșeli, după trecut și, mai ales, care nu te va trăda niciodată. Până la urmă, lumea din jur e alcătuită și din jumătăți bune.

 

Nero, un cățel fericit adoptat de la adăpostul din Bistrița

Un exeplu bun ar fi: închizând un om o zi întreagă într-o cameră, fără mâncare și apă, acesta va fi nervos când îl eliberezi. Dar, făcând același experiment cu un câine, vei observa fericirea lui în momentul în care te revede.

 

Aceștia percep și ei intențiile rele, însă mereu vor privi partea bună și vor avea încredere în stăpânul lor. Omul se va axa pe faptul că l-ai închis, iar câinele că l-ai eliberat.

 

În S.U.A, Marea Britanie și alte țări, animalele sunt ,,angajate” la tot felul de instituții. Școlile, cabinetele, spitalele, chiar și penitenciarele apelează la prezența lor, pentru că acestea le dau oamenilor de toate vârstele o stare benefică, îi scapă de stres și de stările depresive.

 

Ne ajută să fim mai sociabili.

Scoaterea câinelui afară, la plimbare, este o altă oportunitate pentru a începe o conversație, și chiar prietenii noi. Plus, este foarte benefic și pentru ca noi să facem plimbări zilnice, ne ajută la concentrare și la adoptarea unui stil de viață sănătos.

 

Adoptând un câine, vei salva o viață.

În fiecare an, peste 1000 de câini sunt eutanasiați. Prea mulți câini ajung în adăpost, iar prea puțini oameni iau în considerare adopția când își aleg un animal.

 

Numărul animalelor eutanasiate ar scădea dacă mai mulți oameni ar lua în calcul și adopția, în locul cumpărării. În acest fel, poți salva un animal iubitor, oferindu-i o familie, iar adăpostul s-ar elibera pentru alte animale care au nevoie de un loc.

 

Vei schimba întreaga viață a unui animal.

Și, desigur, vei avea un nou cel mai bun prieten. Serios, ce poate fi mai frumos  de-atât?

 

Ioana H. : ,,Am un câine pe nume Max, e în familie de 5 ani și l-am primit cadou de la părinții mei cănd am intrat la liceu. Datorită lui, m-am putut integra mai repede și am devenit mai deschisă.

Mereu când se uita la mine, îmi dădea speranță, știu că el nu e dezamăgit niciodată de mine. Un prieten care nu te judecă.”

 

Oana Vlad

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*