Momentele trec, iar eu continui să mă târăsc amar prin viață ținând mândria sus. Veninul meu se răspândește pretutindeni și permanent. Sunt peste tot și oricând! La început am fost scânteie.

​Văd copacii cum ating cerul și printre frunze moi de dragoste stau încolăcit în suferința mea. Ochii îmi plâng durerea și îmi curăță sufletul. Poate simt prea mult sau prea puțin.

​Știu că este greu… dar nu există prieteni. Șerpii cred că ne folosim de alții pentru a ne atinge scopurile meschine. Continuăm să ne mințim singuri că iubim cu adevărat, dar o facem doar pentru satisfacția proprie. Este greu și pentru un giuvaier pasional.

​Fie cerem atenție neîncetată, fie cerem dragoste, fie beneficii materiale. Omul continuă să asculte șerpii neroditori și putrezi.

​Misterul învăluiește cerul bătrân, crucile reci și iarba umedă. Bătălia continuă în culisele pământului etern și acoperit de rouă.

S-a risipit veninul și pădurea e mai goală ca niciodată. Vântul îmi poartă dragostea printre crenguțe și frunze de aramă. Toți mă vor, dar nu mă văd.

M-am săturat să mă târăsc puternic și să mă vaiet atât de acru, să ucid și să atac mișelește. Vreau sânge nobil, vreau să trăiesc precum dragonii de care îmi este astăzi frică.

​Trebuie să mă ridic și să zbor pe culmile războiului orb. Să treacă noaptea și să îmi revăd sosiile între stele.

​Manipularea este dulce, dar cum ceasul ticăie, continuă să fie tot mai amară. Minciuna și mândria definesc o cobră, însă prea puțin, la câte poate ea face. Cobra trece și desparte inimile, dragonul tace.

​Dragonul este mit, este flacăra inimii mele. Zboară în culmile lumii și ucide prin ardere fără milă. El desparte lumile bolnave cu arsuri și ascunde norocul de restul muritorilor. Dintre lacrimi, dintre prea multe greşeli, dintre prea multe vorbe în vânt şi prea multe păcate, vom cunoaște văzduhul în sfârșit.

Atingem soarele și suflăm spre lună. Te port printre stele și înghit jar pentru tine. Adorm între stânci scobite și mă trezesc învăluit de nori curați.

​Muzica merge, dansul se intensifică. La suprafață ies gândurile veninoase și aspre, iar mintea le înghite cu subestimare.

​Paharele se sparg în greutăți și amintiri înflăcărate. Încă nu am găsit echilibrul esențelor noastre aromate. Stăm ascunși în umbre.

​Ne învelim în voalurile tandre de cașmir și privim revolta astrală. Se scurg nenumărate grăunte de nisip și nu există ordine. Nu recunoaștem valurile de ceață în care să ne iubim nebuneşte, să ne certăm şi apoi iar să ne iubim. Am rămas cu dorul neabătut.

Pacea este departe și, din vârtejul de speranțe, apare răscoala de lumini și flori. Sufletul nu uită să împărtășească în fugă tot ce are de suferit.

​Inima ta nu a obosit de șchiopătatul continuu printre spinii aceia? Căutarea aproape se termină și voi dispărea și eu odată cu ea.

​Am fost mintea lor, în inima lor, în toate felurile. Recunoști că nu îți poți recăpăta memoria zdruncinată între grădini.

​Ziua trece și străinătatea dispare, săruți doar ceea ce se vede și pierzi ceea ce este infinit. Cunoașterea e grea, dar te scoate din beznă.

​Ești într-o continuă goană după lumină, însă alergi doar prin beznă, loc în care nu vei putea găsi vreodată lumina ei.

​Zâmbetele sunt insuficiente. Presiunea ce îți apasă pieptul de când a plecat este tot mai insuportabilă.

Simți deseori că zeii te ating și că ai găsit adevărata cale spre ceea ce trebuia să existe cu adevărat. Lumea nu încetează să se desprindă de oglidă.

Mă mai iubești?

Nu trebuie să înțelegi sau să deții ceea ce vrei să iubești. Este doar oferitul la mijloc.

Báron este un adevăr din spatele adevărului.

Mă săruți!

Báron