Unul dintre acești oameni este și Gabriela Simona Candale, care de curând a participat la Olimpiada Națională de Geografie, unde a obținut un premiu special. Când am rugat-o pe Gabi să-mi rezume ceea ce a simțit și i-a rămas după olimpiadă, ea a spus:
„Pot spune că a fost una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le-am trăit. Nimic nu se compară cu acele emoții unice trăite înaintea probelor sau cu satisfacția simțită la sfârșitul olimpiadei. O satisfacție provenită din bogăția cunoștințelor acumulate, din viziunea pe care această materie o creează asupra mediului înconjurător, și nu din lucruri materiale, ceea ce mi se pare genial.
Am rămas plăcut surprinsă de aceste șase zile petrecute acolo, cu toate că am trăit aceeași experiență și anul trecut, pentru că geografia reușește să te surprindă în fiecare secundă. M-a fascinat entuziasmul cu care toți participanții trăiau fiecare moment, concursul în sine care îți antrena spiritul competitiv, relațiile de prietenie care s-au creat și organizarea care a fost una impecabilă. Aș reveni cu drag și încurajez pe oricine are ocazia să participe, pentru că este o experiență unică. Este ceva cu totul și cu totul special, mai ales că geografia este știința lumii, iar știință a lumii ești Tu, geografule.”
Poate că fiecare suntem o „știință”, dar nu fiecare luptăm să aflăm asta. Și poate că oamenii ca și Gabriela reprezintă un imbold pentru cei din jur. Cert este că ea și mulți alții au avut curajul să afle ce este această „știință”, iar eu sunt curioasă care este următoarea „știință” de care ne va vorbi Gabriela.