Intru pe Facebook și…

Ştii momentul ăla în care ai inspiraţie şi te apuci de scris, dar sfârşeşti navigând pe Facebook? Pare cunoscut momentul. Dar nu doar cei care scriu se lovesc de asta, cred că fiecare om care încearcă să facă ceva care presupune un anumit efort, fizic sau psihic, ştie foarte bine ce presupune această situaţie.

E mult mai uşor să iei telefonul şi să faci total altceva, numai lucrul pe care ţi l-ai propus să-l faci nu. Luând situaţia mea, deschid laptopul, intru în Word şi încerc să scriu, dar în 5 minute mă trezesc cu telefonul în mână, uitându-mă la filmuleţe cu pisici. Îmi dau seama cât de uşor sunt distraşi oamenii prin mine, eu sunt eşantionul tuturor presupunerilor pe care le fac.

Mă uit la mine, mă uit la restul lumii şi îmi dau seama că nu sunt o excepţie. Ne ascundem de ceea ce suntem, avem de făcut, ne supără în mediile de socializare online. Mă cert cu cineva şi fac lucrul care mi se pare că necesită cea mai puţină muncă şi implicare: intru pe Facebook şi să distribui 10, 12, 15 citate, poze, filmuleţe, care, din punctul meu de vedere, descriu perfect situaţia, fac persoana respectivă, care, săraca, e martoră la tot circul ăsta online şi din bun simţ mai dă şi like sau ador, să simtă ce simt eu sau să se simtă ea prost. Greu de crezut că lucrurile se rezolvă aşa, dar, cică, nimic nu e imposibil.

Totul pare mai uşor pe net. Şi sincer acum, n-ai văzut vreodată ceva online şi să ţi se pară pistol cu apă? Atunci, dacă ai răspuns cu da, hai să ne cumpărăm toţi paraşute şi să sărim din avion, că doar am văzut pe net şi nu-i nu-ştiu-ce, iar, dacă ai răspuns cu nu, te invităm să filmezi, că trebuie să perpetuăm prostia.

Până la urmă, că vrem, că nu vrem, tot verificăm orice reţea de socializare de 15 ori pe oră şi lăsăm o grămadă de lucruri neterminate sau abia începute, că s-o trezit unu’, de care ai şi uitat, să-ţi dea mesaj şi tu nu eşti de aia sau de ăla să lase lumea cu seen. Atât timp cât gravităm în jurul internetului nu avem cum să nu diluăm valoarea vieţii.

Retegan Ana-Maria
Retegan Ana-Maria
Elevă la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, în clasa a XI a, profil filologie. Îmi împart iubirea între animale, muzică rock și cărți, considerând că viața mea este un maraton de citit. Mi-am dat seama că am mult prea mult timp înainte pentru a nu da curs și acestei provocări, pe numele ei POV21.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare