Toți am văzut la un moment dat o știre de genul ,,Un om și-a prevestit propiul accident de mașină” sau ,,O femeie și-a prevestit propia moarte!”. Dacă nu ai văzut niciodată o știre asemănătoare, doar intră pe Google și scrie ,,O femeie/Un bărbat a prevestit…” și vei găsi ,,raiul” prevestirilor.

Există fel și fel de oameni pe această planetă. Oameni care aleg să creadă în premoniții și oameni care neagă existența acestora. Subiectul însuși este înconjurat de ignoranță, indiferență și, în cel mai rău caz, prejudecăți.

Majoritatea oamenilor care aleg să creadă nu au un motiv, cred pentru că au fost persuadați sau manipulați în a crede, de cineva sau de undeva. La fel ca și în cazul credincioșilor, nici necredincioșii nu au un motiv sau un argument pentru necredința lor. Ei nu cred ori din cauza indiferenței, ori pentru că tacticile de manipulare/persuasiune nu au fost destul de puternice.

Orice poziție ai avea, aș dori să deții aceste informații  data viitoare când cuvântezi despre acest subiect.

Premonițiile, simple deducții logice făcute de inconștient.

Ți s-a întâmplat vreodată să ai un vis care să ,,prevestească” ce se va întampla într-o zi sau chiar în acea zi? Să te trezești într-o zi cu rezultatul pe care îl vei primi la test sau cu sentimental că astăzi se va întâmpla ceva? Și chiar să se întâmple acel ceva sau acel rezultat visat să se adeverească. Presupun că ai avut vise de acest tip. Dacă da…

Felicitări! Poți să prevestești viitorul! (Glumesc)

Toți oamenii vorbesc despre visele care au prevestit un accident de mașină sau un cadavru, dar nimeni nu vorbește despre visele în care apare un accident, apare un cadavru, apare un punctaj de la un test. Toate aceastea rămân doar vise și nu se împlinesc niciodată. Presupun că ai avut și vise de acest tip. Dacă da…

Bravo! Ești magic, Harry Poter! (Glumesc din nou)

În realitate, visul este modul de exprimare al inconștientului. Acesta prelucrează informațiile primite zilnic și, după logica fiecăruia, face deducții bazându-se pe aceste informații.

Visele despre accidente de mașină sunt frecvente la șoferi, în primi 10 ani de condus. Dar și după acești 10 ani pot apărea, dacă comiți o greșeală la volan, dacă afli o veste despre un accident sau dacă chiar vezi un accident. Toate acestea îi vor reaminti inconștientului cât de periculos este volanul și acesta va transmite semnale de alertă conștientului, formând premisa unei ,,premoniții”.

 ,,Premonițiile” nu sunt altceva decât simple avertizări ale inconștientului.

Dacă visezi rezultatul pe care îl vei obține la test, acesta nu va fi nimic altceva decât un simplu calcul dintre exercițiile greșite și exercițiile corecte. Acest rezultat poate fi greșit sau corect dar, indiferent de rezultat, visul devine premisa unei ,,premoniții”.

Inconștientul va analiza tot și va transmite conștientului semnale de alertă prin intermediul viselor.
Poți să ai 100 de vise și să fie eronate, dar dacă visul cu numărul 101 este corect și se adeverește…

Magie! Ești un prevestitor! (Serios?)

Premonițiile sunt calculele minții și data viitoare când te cerți cu cineva pe această temă, ține minte acest articol. O să te ajute, indiferent de poziția pe care o ai.

Călin Mihali