,,Ce cauți?“, o întrebare mega simplă. Doar două cuvinte. Și totuși, majoritatea oamenilor se blochează, atunci când îi intrebi ce caută – myself included.

 

Ce cauți e diferit de ce vrei. Sau de ce ai nevoie. Sau de ce poți obține. Ce cauți este, probabil, ceva ipotetic utopic, ceva ce nu crezi că ai putea obține, dar vrei. Și totuși, dacă tu-l cauți pe X și în vâltoarea procesului îl găsești pe J, ce faci? J poate fi exact lucrul de care ai nevoie, dar nu e X. Îi spui: ,,Hei, uite ce e, ești mișto and all, dar eu caut altceva…”?

Poți face asta…saaau îl poți lua pe J. Îl poți lua și puteți merge într-o aventură. Puteți fi hackeri, pirați, vampiri. Nu, nu roleplay, dar haide să nu excludem. Puteți fi orice, puteți fi voi.

Și totuși, J nu este X. Nu este ceea ce cauți; asta în cazul în care nu ți-ai schimbat perspectiva asupra acestui lucru. Mă-ndoiesc că ai făcut-o.

 

Și totuși, ce cauți? Dacă-mi spui că ,,nu cauți nimic“, pentru mine e clar: cauți lucrul pe care îl cauți. Și este în regulă. Este în regulă, permis și okay să fii pierdut. Să plutești. Să nu știi, să n-ai chef, să nu vrei. Este okay să cauți lucrul pe care-l cauți. It’s part of the process. Este okay să fii ca naiba.

 

Important este – și nu pot să accentuez destul asta – să nu te oprești. Din căutat. Din ce faci. Din ce vrei să faci. Mergi, fugi, târăște-te, sari. Dar caută! Caută. Tot timpul, fără oprire.

 

În procesul tău de căutare, ai să întâlnești oameni exact ca tine. Care nu știu ce caută. Care caută ceva, dar găsesc mereu altceva. Care-s pierduți, gata să abandoneze orice speranță, gata să nu mai caute. Când îi vezi, transmite-le și tu exact ce ți-am spus eu, acum. Spune-le că sunt în regulă, spune-le că au tot timpul din lume să se (!) găsească și să caute – whatever they’re looking for.

 

Și…printre orice lucruri pe care le cauți, caută să fii bun. Mereu.

Vlad Țolan