Sub același cer bătrân, privesc amuzat tot spectacolul morții. Dedic această scrisoare și o scald în ceară veche. O trimit demonic unei victime preoțești și mult prea orbite.

Învelit în așternuturi de mătase, citind revista morții, ți-am adulmecat pașii de prea multă vreme.
Báron este de negăsit, dar așteaptă-ți soarta de a fi șoapta retezată în câteva fracțiuni de moment după ce sting trabucul.

Dragă pacoste a scenei, nu-mi permit a pleca nicăieri în văzduh, deoarece am fost tot veacul aici și ai continuat să treci pe lângă mine nedumerită…

Sunt peste tot! Sunt acea parte din oameni de care fugiți cu toții oripilați. Reprezint nebunia, păcatul și răzbunarea.
Adevăratul Báron nu poate fi atins. Un demon nobil nu se infectează cu cuvinte dulci și goale. A fost distrus deja o dată.

Trăiești între pereți de aramă, dominată și încrezută în silabele publicului. Trec inele de argint prin ploaie și îți încleștez respirația.

Nu te-am sedus, nu ți-am scris cu cerneală roșie numele acolo între pergamente mistice. Dar inima ta a urcat până în gât cu tot cu artere și liniștea se pornise prea repede. Nu mi-ai văzut nici ochii și nici astfel spiritul de prinț.

Când sângele se scurge printre candele și veșmintele se pun, toate convingerile vor fi răsturnate.

Masculinitatea mea este o teroare sufletească, gata să joace pe degete orice clonă își propune. Eu mă plimb în lume și nu mă ascund de ceea ce am fost și ceea ce voi deveni.

Eu stăpânesc ostașii și întreg palatul de cleștar cu virtuți uitate. Pe harta mea Vaudou, stai și tu, și ei, și Vigilante și Axel astupați de cenușa scrisorilor. Nebunia mea este în tot ce poate exista, inclusiv în tine. Cu acest joc, în care te complaci, arăți precum o marionetă scăldată în jar.

Dragă domnișoară enigmatică, tot ce pretinzi este o simplă halucinație bolnavă, piesa vehementă a suferinței și agoniei. Mai deschide ochii încă o dată, căci sunt adormiți și mi-ai ratat imaginea.

Ceea ce nu poate fi găsit, nu a fost niciodată pierdut, iar eu nu sunt un rătăcitor. Sunt alchimist de suflete. Eu făuresc suflete ori în metal, ori în cristal numai prin cuvânt.

Am să omor tot ce îmi stă în cale pentru a proteja dragostea sacră.

Viața ta este o minciună atâta timp cât coroana ta este la mine. Laurii îi țin între palmele uleioase și îți încleștez mândria să ți-o arunc între flame.

Ai o sete de cunoaștere și viața ți se va scufunda în război. Nu sunt geniu, ci doar nobil. Eu nu am rațiune, ai greșit personajul. Iertare…

Controlez pacea și lupta. Eu am puterea, iar tu nu exiști.

Pretinzi că mă cunoști, dar ești mai departe de deznodământ ca Luna de Luceafăr.

Șacalii mei criminali te vor înghiți, căci e în natura umană curiozitatea, iar eu profit de ea mai mult ca un vampir la început de carieră.

Vei plânge când va veni și arsura, și vei fi uimită de faptul că gândurile mele leagă și dezleagă destine..

Eu simt doar răzbunare. Rațiunea aparține celor slabi, doritori să evite problemele.

Jucați exact cum fredonez eu! Tu și Vigilante sunteți pe punctul de a dispărea cât mai curând. Eu sunt cel ce a făcut jocul mai din spate și sunt mai înzestrat ca niciodată cu bombe în cuvinte și dinamită în gândire.

Melancolia nu există. Este doar o frânghie de care se țin iscoadele pentru a mă identifica. Ele strigă, dar nu le aud nici arhitecții.

Nu poți înțelege arhitectura dragostei prin alții! Cu setea aceasta te vei pierde pe cărarea sadică pe care ai apucat-o.
Cu anotimpul ce trece, voi dispărea și eu și voi rămâne doar în memoria publicului, o mumie a tuturor fantasmelor însângerate pe care le-am avut.

Până atunci mă bucur să chinui alături de regina mea a nopții.

Báron