Soarta este enigmatică precum două buze roșii. Vigilante a renunțat să își servească țara în război și a ales să o servească pe ea, dar într-un alt război… Era un război al dragostei, în care eram amândoi eroi.

Nu am fost un detectiv dintotdeauna…

Am fost un puști cu vise mari și un student sclipitor la academia de spionaj, dar marea greșeală a fost să mă îndrăgostesc pentru prima dată…  Am cerut un timbru și o monedă, iar ea și-a ridicat chipul și ochii aceia căprui și gingași de înger din carte.

Ea știa că Vigilante își ascunde inteligența în fiecare cuvânt, precum o aromă tare într-o sticluță de parfum… Și ce limbaj fermecat aveam amândoi.

Luam berlina cu lei și plecam departe de oraș, fum și cărămizi.

Era o seară de primăvară și puful plopilor plutea în văzduh; copacii erau înfloriți. Sub unul ne întâlneam și noi. Se îmbrăca mereu elegant și eu, de-asemeanea.

Parcă eram logodiți de stele.

Nu voi uita niciodată aroma aceea îmbietoare de lavandă. Râdeam și povesteam toate nebuniile! Îi arătam constelațiile în timp ce fire minunate ale părului ei se pierdeau în jurul brațului meu.

Ea era scăparea mea de a nu gândi prea mult. Ceea ce simțeam pentru ea mă apăra de mine însumi. Pentru prima dată, Lyndon L. Vigilante era îndrăgostit și era atât de fericit…

Mi-a spus că mă iubește, și să-i promit că ceasul în care mă va pierde nu va exista. M-a avansat în rang cu o ramură înflorită. Haha! Am sărit pe ea și am sărutat-o.

O mângâiam straniu și brațele mele nu voiau să îi mai dea drumul. Am numit locul nostru ,,Copacul Virtuților”.

Acolo ne întâlneam indiferent de anotimp, acolo am cerut-o, acolo ea m-a ales să-I fiu Lord Protector.

Sclipeam de inteligență și intuiție, și știa acest lucru. Se molipsise cu privirea mea, iar eu cu a ei. Îmi hrănea acea parte din mine de care aveam nevoie, de siguranța în oameni.

Mi-a ascultat și visele, și coșmarurile într-o bibliotecă. Fugea printre rafturi, o prindeam și o gâdilam, lăsând foile să cadă pe parchet. Ne dădeau administratorii afară din muzee și biblioteci, pentru că eram gălăgioși. Râdeam mai tare decât niște copii, iar timpul curgea din nou încet.

Nu câștigi adesea cât oferi, dar și când reușești, în sfârșit, să găsești lumina, soarta parcă te vrea înapoi în întuneric.

O vreau înapoi cu toate defectele ei și cu tot sufletul! Mi-e dor de ea și îmi doresc din tot sufletul să o mai strâng în brațe încă o dată!

În următoarea notă, va urma cea mai tristă scenă din viața mea. Domnul Vigilante, care a servit Denver Detective Agency, nu a avut dintotdeauna această viață.

După ce ea a dispărut, frica de oameni a fost înlocuită cu deducția mea. Am învățat tactici geniale în arta războiului,  a negocierii, a diversiunii și a spionajului. Mă ascund, cum zicea ea, după cuvinte grele, după coduri,  puzzle-uri și mutări strategice de piese.

TOATE PENTRU SIGURANȚA PE CARE EA MI-O OFEREA!

Am vrut să o aduc înapoi, să mai stăm la o ceașcă de ceai împreună. La fel de tineri, la fel de liberi, și să mai strângem timbre. Timpul curge repede.

Dragostea am pierdut-o…

Adevărul va câștiga.

-Vigilante

Articolul precedentArta în societate
Articolul următorIntangibil
Student la mecatronică, Universitatea Politehnica București, pasionat de robotică, știință popularizată și literatură Sci-Fi, consilier educațional, este un iubitor al psihologiei, leadership-ului și scrisului. În conflictul dintre umaniști și realiști, acesta continuă să demonstreze unificarea dintre imaginație și logică. Adoră călătoriile lungi, puzzle-uri și strategia, filozofia și simbolistica, dar mai ales, provocările intelectuale din știință și tehnologie.