Seen are patru ani și pe cât e de mic, e pe-atât de enervant. Nu știu, oare doar eu mă enervez groaznic când mă lasă cineva în seen, când discuția este importantă?

Subiectul de azi mi-e tare drag, atât prin complexitatea lui cât și prin însemnătatea lui. Are folosințe variate în momente variate și poate fi interpretat după caz. Seen-ul de-a lungul timpului a trecut de la stadiul de „văzut” la cea de „Nu sunt interesat, ciudatule”.

Eu unul nu prea dau seen, sau dau în situații de tip criză, când cel sau cea care îmi dă mesaj mă bombardează cu idei, întrebări sau subiecte de discuție neinteresante. Evit situația de a lăsa în seen pe cineva, nedeschizând fereastra mesajului sau ștergând automat chat-ul cu persoana respectivă. Când iau seen înseamnă că am fost nițel dobitoc și accept, pentru că-mi asum. E frustrant, dar benefic, oprindu-te dintr-un lucru nu tocmai plăcut pentru persoana căreia-i scrii sau care ți-a scris. Acum am aflat de ce tinerii lasă în seen alte persoane!

Așadar, întrebarea a fost simplă. Pentru băieți: „De ce lași în seen o fată?” și pentru fete: „De ce lași în seen un băiat?” Iată răspunsurile lor. S-ar putea să te regăsești!

„Eu las în seen o fată când începe să trimită multe poze cu ea. Dacă nu e interesantă și nu spune lucruri interesante, clar o s-o las în seen. Să nu uităm de acel „frumosule” sau „drăguțule” care mă termină. Lucrurile astea le strică grav, în opinia mea.” – Andrei, 18 ani

„Un tip mi-a dat mesaj și nu i-am răspuns, practic l-am lăsat în seen. Următoarele mesaje au fost: eh, lasă, ești fițoasă. Block!”. Dau seen tipilor care se bagă brusc în seamă fără să fi avut o tangență clară în viața reală cu el. Mai mult, cu siguranță n-o să am un lucru bun de învățat de la el, așa că astea sunt motivele pentru care las oamenii în seen. Sper să nu se supere, dar nu-mi pasă. Nu-i pune nimeni să fie bădărani.” – Oana, 16 ani

„Nu știu ce să zic, evit seen-ul. Nu-mi place nici să dau, nici să primesc. Am avut o situație neplăcută cu o tipă de liceu care începuse să fie needy, iar acolo am întrerupt conversația. Nu-mi plac genul ăsta de oameni. Mai bine un mesaj pe zi decât zece-ntr-un minut.” – Paul, 21 ani

„Nu prea dau seen, nu-mi place. Încerc să dau un mesaj la care să nu mai știe ce să răspundă sau ceva, acolo, din bun simț.”- Alexandru, 17 ani

„Nu iau seen, numai de la tine!”-Andreea, 16 ani 🙂

Tot Andreea: „Nu sunt o persoană prea interesată de exterior în mediul virtual. Nu sunt nici rea, dar n-ai ce să scoți de la mine.”

Tinerii și-au spus părerea. Acum e rândul tău! Scrie în comentarii, dacă ai curajul, de ce dai tu seen persoanelor și, din punctul tău de vedere, de ce primești seen. Dacă nu vrei să fii văzut de cititorii noștri în comentariu, dă-ne un mesaj în privat. Suntem curioși de ceea ce spuneți voi!