Cea mai mare responsabilitate

Responsabilitate. Un cuvânt de care foarte multe persoane se feresc, deși nu ar trebui. Fie că este vorba despre muncă, școală, familie sau orice alt context de a ne asuma o anume responsabilitate, de cele mai multe ori ne ferim de ea, deoarece ne este frică de eșec, fără să realizăm că nu există așa ceva. Există doar lecții și motive să o iei de la capăt, cu mai multă experiență ca data precedentă.

Cred că unul dintre motivele pentru care ar trebui să fim mai curajoși este în același timp și cel mai important și anume : suntem deja responsabili de foarte multe lucruri, însă nu ne dăm seama de asta. Viața noastră, fericirea noastră și a celor din jur, toate aceste lucruri pe care nu le observăm, dar care fac o diferență foarte mare. Nu conștientizăm cât de importante sunt pentru noi și ne comportăm ca niște roboți a căror viață este setată din fabrică.

Dacă ne-am opri pentru câteva minute și am analiza deciziile care ne-au adus în punctul în care suntem în acest moment, ne-am da seama ori că suntem mult mai maturi decât credeam, ori că este momentul să facem o schimbare și să ne asumăm rolul pe care simțim în adâncul inimii că îl avem pe acest pământ.

Acum ceva timp, îmi era teamă să iau decizii, mai ales genul acela de decizii importante, care mi-ar putea schimba viața. Mă mulțumeam cu puținul meu, fiindu-mi mult prea teamă de ideea de a fi în control. Însă, într-un anume moment ce a fost destul de marcant, am realizat că îmi voi irosi viața dacă nu voi ieși din zona de confort în care mă plasasem cu ani de zile în urmă.

Regret faptul că a fost nevoie de un eveniment destul de important să realizez asta, dar sunt recunoscătoare că s-a întâmplat destul de devreme încât să pot face schimbările necesare. Iar acesta a fost cel mai bun lucru pe care l-am putut face.

Atunci când am văzut cât de bine mă simt când pot controla lucrurile din jurul meu și ce senzație de împlinire vine odată cu succesul pe care îl ai, când îți asumi o responsabilitate și te descurci… nu am mai putut să redevin fata timidă din colț. Desigur, vor fi și momente când lucrurile vor merge prost și în care îți vei dori să fi stat liniștit în banca ta, dar este important ca măcar să încerci.

Nu sunt sută la sută sigură dacă fiecare decizie pe care o iau este cea corectă, de fapt, știu că uneori greșesc, însă tind să aleg lucrurile pe care mi le dictează inima, pentru că știu că acelea sunt cele mai potrivite pentru mine în acel moment. Am doar 22 de ani, însă simt că am trăit mult mai mult.

Am luptat pentru ce mi-am dorit, am suferit, mi-am revenit, am suferit iar, apoi m-am pus pe picioare din nou, mult mai puternică și mai pregătită de această dată. Pentru mine, în acest moment, fericirea este o stare constantă, pentru că am învățat că noi suntem singurii responsabili de viața noastră și unde ne va duce aceasta.

Sper ca mai multă lume să realizeze și să iasă de sub carapace, să-și ia inima în dinți. Să lupte pentru ce își doresc. Avem o singură viață, suntem pe acest pământ pentru o perioadă de timp relativ scurtă, așa că de ce să nu profităm la maxim de ea și să o facem cât de frumoasă putem?

Asta este cea mai mare responsabilitate, dacă mă întrebați pe mine. Viața noastră, fericirea noastră. Atâta timp cât le stăpânești pe acestea două, așa cum consideri tu că este cel mai bine pentru tine, toate acele lucruri mărunte, cărora le oferim o mult prea mare importanță, se vor rezolva de la sine.

Clitici Andra-Cristina

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare