Te-ai întrebat vreodată  cum e viața de student/ă la Facultatea de Geografia Turismului ?.

În ultimul city guide am menționat faptul că adoram istoria, deși am ales o facultate cu un profil diferit, dar nu am menționat care este aceea. Iar, acum, după multe bătălii cu inspirația și multitudinea de lucruri pe care eu le cred importante, și pe care ar trebui să le scriu în acest tip de articol, am ajuns la concluzia următoare: o serie de postări despre experința studentului la geogra.

Despre ce vom vorbi?

În acest prim articol am sa vă povestesc mai multe din experiența mea din primul semestru. La început a fost puțin ciudat să mă gândesc că cineva ar vrea să citească așa ceva, dar știu din propria experință că în momentul în care am intrat în clasa a XII-a, am căutat informații despre mai multe facultăți. În afară de site-ul oficial nu am găsit păreri reale ale unor studenți care urmează acea facultate, de aceea am ajuns la concluzia că am să fac acest tip de postări pentru a-i putea ajuta pe cei care vor să știe mai multe informații despre Facultatea de Geografia Turismului și ceea ce crede un student despre aceasta.

Să facem cunoștință!

Eu sunt studentă în anul I la Facultatea de Geografia Turismului în cadrul Universității Babeș-Bolyai. După cum spune și numele, facultatea are în prim plan geografia, turismul și tot ce ține de acestea – două domenii destul de ample în care regăsim și istoria, materie pe care eu am adorat-o și pe care sunt foarte bucuroasă să o regăsesc în cursurile mele. Am început anul universitar în octombrie 2017 și am terminat primul semestru pe la jumătatea lunii ianuarie 2018. Primul lucru pe care l-am observat este respectul pe care profesorii ți-l oferă, faptul că ei te văd ca pe un om matur, nu un copil așa cum eram văzuți în liceu.

Gânduri de la facultate

Colectivul profesorilor Facultății de Geografia Turismului din Bistrița este unul minunat, foarte diferit de cel din liceu. Dacă în liceu profesorii aveau mici beneficii (scările, baia profesorilor de care ne mai bucuram și noi din când în când), la facultate nu există aceste diferențe, aici o să te simți egal cu profesorul, ba chiar mie mi s-a părut ciudat ca profesorii să mi se adreseze cu dumneavoastră sau domnișoară, pe când în liceu eram Lorena și atât.

O altă diferență o regăsesc la cursuri. Atmosfera este extrem de relaxată, nu îți atrage atenția nimeni dacă te uiți la telefon, cursurile sunt mult mai interactive, profesorii se folosesc de materiale digitale, pentru a ne exemplifica ceea ce ne explică la cursuri –  lucru necesar de multe ori.

Un sistem modern

Un lucru pe care eu îl ador este acela că nu mergi la cursuri cu o stare de neliniște că nu ți-ai învățat lecția. Aici ai o sesiune de examene la sfârșitul semestrului, pentru care trebuie să memorezi informația din timp, ca să rămâi la buget sau să iei bursă (există două tipuri de locuri la facultate: la buget, adică statul îți asigură plata studiilor, și la taxă, adică tu trebuie să îți plătești serviciul studiilor facultății).

Picture 105

Un ultim lucru despre care o să vă povestesc în acest articol este și preferatul meu: Aplicația Practică. Sinceră să fiu, acest mic detaliu al Facultății de Geografia Turismului este cel care mă motivează să învăț pentru sesiune, deoarece am oportunitatea să văd locuri noi de două ori pe an, lucru pe care orice om, nu doar un student, ar trebui să și-l dorească. La sfârșitul anului trecut am avut prima aplicație practică și am avut ocazia să văd o bucățică din Parcul Național Munții Rodnei. Sunt deosebit de încântată că am văzut acele peisaje minunate.

> https://loremesesan.wordpress.com/about/