De numele ei cu siguranță o să auziți mult timp de acum înainte.
Este vorba de Alexandra Zahari, elevă în clasa a X-a, la Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu” Bistrița.  La doar 16 ani este declarată ambasador, în prezența președintelui Klaus Iohannis, reușind să îi facă mândri pe profesori, părinți, colegi și nu în ultimul rând, pe colegii din echipa POV21, în cadrul căreia ea activează ca membru.
,,Dacă la începutul gimnaziului franceza era o materie care îmi plăcea, un an mai târziu, în clasa a VI-a, s-a transformat în pasiune. Am avut și am profesori care m-au ajutat, m-au susținut și mi-au arătat cât de frumoasă poate fi această limbă. În clasa a VI-a am început să mă pregătesc pentru DELF. A fost o adevărată provocare, având în vedere că era o experiență cu totul nouă. Dar fără provocări viața ar fi monotonă, nu? Astfel, sub îndrumarea doamnei profesoare Smaranda Avram, de la Școala Gimnaziala ,,Avram Iancu”, am reușit să trec cu bine primul examen de acest fel din viața mea. Pregătindu-mă însă, am realizat că această limbă străină nu-mi mai era străină, de fapt, și că totul se transformase într-o pasiune. După un an, am participat din nou la DELF, de această dată A2, însă și la olimpiadă, prima olimpiadă de limba franceză. Am fost plăcut surprinsă la vederea rezultatelor și atunci mi-am promis că o să continui și mi s-a confirmat că franceza devenise un mod de viață. În clasa a VIII-a, am combinat franceza cu învățatul pentru Evaluarea Națională, am participat la olimpiadă și, tot atunci, mi s-au conturat foarte bine opțiunile pentru profilul de la liceu. Am descoperit pasiunea pentru citit, de la planul inițial care implica bio-chimia, m-am îndreptat spre filologie și nu regret alegerea… Despărțirea de gimnaziu a fost destul de grea, dar în liceu am început să-mi creez cele mai frumoase amintiri și prietenii. Am participat la olimpiada de franceză faza județeană și apoi la cea națională. Rezultatul a fost o surpriză plăcută atât pentru mine, cât și pentru familie, colegi și profesori. Pot să afirm însă că ei au fost o bază solidă pentru reușita de anul trecut.
Reușita de anul trecut a fost pentru mine un imbold, ceva care m-a făcut să-mi doresc să continui, să avansez și, nu în ultimul rând, să-mi conturez planurile de viitor… Așadar, anul acesta am continuat, începând cu DELF-ul B1, iar acum câteva zile am avut și proba scrisă a olimpiadei județene. Pregătirea a fost palpitantă, am început să prind gustul cuvintelor mai puțin utilizate, al expresiilor,, ciudate” și, citind, am acumulat multe informații legate de istoria, geografia, obiceiurile și legile din Franța, am început să prind contact cu Franța contemporană, m-am uitat la emisiuni și am citit articole și romane.” – declară Alexandra Zahari.
Ambasadorul, conform dex.ro, este o ,,persoană însărcinată cu o misiune diplomatică pe lângă un guvern străin”, ceea ce denotă faptul că Alexandra, la doar 16 ani, reprezintă un rang foarte înalt și un exemplu pentru tinerii secolului 21.
Între 22 și 26 aprilie, va avea loc Olimpiada de Limba și Literatură Franceză, Bistrița fiind gazda etapei naționale, la care vor participa peste 500 de elevi.
Echipa POV21 este mândră să aibă în componență astfel de tineri care își exploatează pasiunile, muncind din greu, rezultatele fiind clar vizibile! Felicitări Alexandra! Îți dorim și mai mult succes în continuare!