Mama-pe cât de simplu pare acest cuvânt, pe atât de complex poate fi, cuprinzând o multitudine de înțelesuri și trezind în noi sentimente ce nu pot fi explicate în adevăratul  lor sens. A fi mamă nu e ușor și e puțin spus că tot timpul pe care îl au aceste ființe supreme e dedicat sufletelor cărora le-au dat viață; mamele trăiesc prin copiii lor.

 

Draga mea mamă, țin minte când mi-ai zis ,,Atunci când îmi văd copii fericiți și eu sunt fericită!”, dar știu că în momentele în care simți tristețea din sufletul nostru, ție ți se înzecește de mii de ori durerea, dorind cu ardoare să remediezi chiar tu ceea ce ne-a pus în dificultate. Tu adori să investești în noi, fiindcă te face să te simți împlinită și e ceea ce îți aduce bucurie. Tu lupți până și în pânzele albe pentru a ne dărui totul și vrei să faci oameni din noi, știind că lași în urma ta comori.

 

Cu toate acestea, noi, copiii, nu suntem mereu ,,tinuți în puf”. E bine de știut faptul că anumite încercări ale vieții ne ajută mult mai mult în drumul maturizării noastre, aflând cu adevărat ce este viața. Poate că tocmai de aceea există instinctul acesta matern, de a-i proteja pe cei carora le-ai dat viață. Mamele știu prin ce au trecut și vor ca noi să nu simțim atât de puternic acea durere, dar care însă, după cum spuneam, e un rău necesar de care trebuie să avem parte pentru a ne ajuta să ne dezvoltăm din toate punctele de vedere.

 

Deși noi nu admitem că ar exista perfecțiunea pe acest pământ, mamele au fost, sunt și vor fi perfecte pentru totdeauna!

 

Când spui „femeia“, ai spus „mama“, și-

ai spus „soția“, „fiica“, „sora“,
și-ai spus ființa cea mai scumpă și mai iubită tuturora,
și-ai spus iubirea, și căldura, și frumusețea fără care
ar fi-un pustiu, și-ar fi-o durere, și-ar fi-o tristețe tot sub soare.

(Când spui ,,FEMEIA”-Traian Dorz)

Echipa POV21 urează tuturor mamelor, doamnelor și domnișoarelor un călduros ,,LA MULȚI ANI!”. Mulțumim că existați și ne îndrumați zi de zi calea!