Republican presidential candidate Donald Trump gestures and declares "You're fired!" at a rally in Manchester, New Hampshire, June 17, 2015. REUTERS/Dominick Reuter TPX IMAGES OF THE DAY FOR BEST QUALITY IMAGE ALSO SEE: GF10000188014 - RTX1GZCO

Donald John Trump (n. 14 iunie 1946, Queens, New York) este un miliardar american, vedetă de televiziune, politician și actualul președinte al Statelor Unite ale Americii. El a fost candidatul republican și a fost ales al 45-lea președinte al Statelor Unite în alegerile din 8 noiembrie 2016, învingându-l pe contracandidatul democrat Hillary Clinton; a preluat oficial mandatul de președinte pe 20 ianuarie 2017, succedându-l pe Barack Obama. La cei 70 de ani ai săi, Trump este cea mai în vârstă persoană care își asumă președinția Statelor Unite.

Legături – Extreme – Începuturi – Dominanță

Trump este foarte cunoscut pentru bani. Are bani și asta prinde la public. Se pricepe, are în sânge spiritul anteprenorial și îi plac modelele europ… îi plac banii. Tatăl său, Frederic Trump, a fost magnat imobiliar și i-a lăsat tot fiului său. a preluat controlul Organizației Trump, o societate mamă de tip holding care deține acțiunile mai multor societăți imobiliare și de construcții. Donald Trump a fondat în 1995 Trump Entertainment Resorts, o companie care operează numeroase cazinouri și hoteluri din întreaga lume.

Pe parcursul carierei sale de afaceri, Trump a construit turnuri de birouri, hoteluri, cazinouri, terenuri de golf și alte clădiri de marcă în întreaga lume. Trump a organizat în 1996-2015 concursurile de frumusețe Miss SUA și a jucat roluri mici de tip cameo în filme și seriale de televiziune. În 2004-2015 Trump a fost prezentatorul și coproducătorul serialului de tele-realitate Ucenicul la televiziunea NBC. În ultimii 30 de ani Trump și afacerile sale au fost implicate în 3.500 de procese juridice în instanțele din SUA.

Cu o avere estimată la circa 3,7 miliarde de dolari în luna octombrie 2016, Donald Trump a fost listat în 2016 de revista Forbes pe locul 324 în topul celor mai bogați oameni din lume și pe locul 156 în Statele Unite.

Donald Trump are cinci copii din trei căsătorii. Prima sa soție, Ivana Zelnickova, originară din Cehoslovacia, cunoscută ca manechin și actriță, i-a dăruit trei copii, Donald Jr, Ivanka și Eric. Toți trei sunt acum directori executivi ai Organizației Trump. Cea de-a doua soție, Marla Maples, o figură cunoscută în lumea mondenă, fiind actriță și om de televiziune, i-a dăruit încă o fiică, Tiffany. Actuala soție, Melania Knauss, originară din Slovenia, este creator de bijuterii și ceasuri și fost manechin; cu aceasta, Trump are un băiețel, Barron Trump. Acum, în America, Trump e destul de acceptat de jumătate de țară. Dar protestele împotriva lui au fost extrem de incisive și cu subiecte tulburătoare.

 Încercările de a deveni președinte

Au început în anul 2000, dar n-a primit nicio șansă. În iunie 2015, Trump și-a anunțat candidatura pentru președinția SUA ca membru al partidului republican și a devenit rapid favorit pentru nominalizare al partidului. În mai 2016, rivalii săi republicani rămași în cursă pentru Casa Albă și-au suspendat campaniile, iar în iulie el a fost nominalizat în mod oficial candidatul pentru cursa prezidențială la Convenția Națională Republicană din 2016. Campania lui Trump a primit o acoperire mediatică fără precedent și o sporită atenție internațională.

Relația cu Papa Francisc, atacuri și imaginea compromisă. Cireașa de pe tort- Zidul!

În februarie 2016, în timp ce se afla în drum spre casă după o vizită în Mexic, fiind întrebat despre Trump, Papa Francisc a spus următoarele:

„O persoană care se gândește doar să construiască ziduri — indiferent unde ele s-ar afla — și să nu construiască punți, nu este Creștin… Eu am spus că acest om nu este Creștin dacă a spus așa ceva… Trebuie să vedem dacă el a spus asemenea lucruri și în acest caz, îi acord prezumția de nevinovăție.”

Trump i-a replicat că a fost „dezonorant” pentru Papa să pună la îndoială credința sa, sugerând că guvernul mexican l-a „folosit pe Papa ca un pion” în scopuri politice „deoarece ei doresc să continue să fure Statele Unite”. Trump a adăugat că „dacă vreodată” statul islamic va ataca Vaticanul, Papa „își va dori și se va ruga” ca Trump să fie președinte pentru că sub conducerea sa un astfel de atac nu s-ar întâmpla.

În ziua următoare, directorul biroului de presă al Sfântului Scaun Federico Lombardi a insistat că Papa nu a lansat un atac asupra lui Trump și nici nu a încercat să influențeze alegătorii declarând că dacă cineva susține construirea zidurilor acesta nu este creștin. După clarificările lui Lombardi, Trump a minimalizat conflictele sale cu Papa, spunând: „Eu nu cred că aceasta este o luptă”.

În orice caz, nu e prima dată cânt Donald are tupeu. A fost inclus în nenumărate scandaluri. Majoritatea pentru misoginism, sexualitate și rasism. Ca de exemplu…

Cu două zile înainte de a doua dezbatere prezidențială, s-a infiltrat o înregistrare din 2005, realizată într-un autobuz de studio înaintea filmării unui episod al emisiunii TV Access Hollywood.

Pe înregistrare, Trump se lăuda coprezentatorului de atunci al emisiunii, Billy Bush, că a sărutat și a pipăit femei fără consimțământul lor. „Știi, eu sunt automat atras de femei frumoase – Eu pur și simplu încep să le sărut. E ca și un magnet. Pur și simplu le sărut. Nici măcar nu mai aștept.” spune el, „Și când ești o vedetă, ele te lasă să faci asta, poți să faci orice vrei… să le apuci de păsărică.” Păcat că există vânători de subiecte cu reportofonul mereu deschis… Sigur jurnalistul s-a îmbogățit după ce a făcut publică înregistrarea. 

Limbaj și femei

Limbajul lui Trump a fost descris de către mass-media ca fiind „vulgar”, „sexist”, și înfățișat ca o agresiune sexuală. Incidentul l-a determinat pentru prima dată să-și ceară public scuze în timpul campaniei sale și a stârnit indignare în întreg spectrul politic, iar mai mulți republicani și-au retras sprijinul pentru candidatura sa, unii îndemnându-l să renunțe la cursa prezidențială.

Mai târziu, cel puțin 15 femei l-au acuzat de comportament sexual indecent, spunând că au fost sărutate și pipăite fără consimțământul lor, aceste acuzații fiind oglindite pe larg în mass-media. Subiecții au fost anchetați, dar Trump probabil e prieten cu Segiu Nicolaescu și a ieșit din scandaluri cu mâinile curate.

Trump și organizatorii campaniei sale au găsit-o vinovată pentru aceste calomnii pe Hillary Clinton, politicianul intrat în lupta pentru „scaunul” Casei Albe. Pun pariu că nu i-ar fi picat bine misoginului Donald Trump să îl conducă o femeie. 

Tot Obama-i cel mai iubit dintre pământeni!

În sondajele de pe site-urile de socializare sau sondajele de opinie publică, Obama rămâne ca președintele model. Normal, cei de culoare vor vota cu el pentru că e primul președinte de culoare a SUA. Dar de ce îl susțin și cei albi, arabii, chinezii și toate celelalte nații care cuprind „gălăgia newyorkeză”?