Adolf Hitler este probabil cel mai cunoscut și mai mare tiran, criminal și antisemit al lumii. S-a născut pe 20 aprilie 1889 și a decedat, într-un mister încă neelucidat, într-un buncăr nazist din Berlin, la finalul războiului, în 1945, cu zece zile după ce a împlinit 56 de ani.

A fost ales Führer în momentele de maximă dramă ale germanilor. Țara nemților se scufunda, economia era șubredă, foametea bătea la ușă, iar industria… avea randamentul industriei românești autohtone. Deci, cine poate avea succes în cazul ăsta? Normal! Un nebun cu porniri xenofobe și rasiste care vrea să cucerească lumea… ce? Voi vă imaginați altfel?

În 1933 când a fost ales cancelar, a făcut niște promisiuni pe care, spre lauda lui, le-a și împlinit. Vorbele neamțului nu rămân în vânt, se cunoaște. Dar mintea lui l-a dus la mult mai mult decât i se întindea micului Adolf plapuma, acesta începând să își schimbe atelierul de pictură (da, picta, și foarte frumos) într-un atelier de strategie militară cu care voia să stăpânească întreaga lume în cel mai scurt timp.

Olimpiada din 1936

Hitler profita de orice și știa când să le bage găluște pe gât conaționalilor săi (nu e tocmai corect conațional, Hitler e născut în Austria), iar Olimpiada din 1936 a fost un prilej să țină un discurs care să îi motiveze pe nemți să-l urmeze orice ar fi. Ghiciți ce! A prins figura. După trei ani, Germania nazistă începe războiul.

Cum e treaba cu Polonia?

Hitler are țintele lui sigure – evreii, țiganii, handicapații și Eva Brow… ă… pardon. Rușii. Drumul înspre Rusia l-a căutat prin Polonia, iar atacul Poloniei este rămas în istorie ca motivul declanșării celui de Al Doilea Război Mondial. Rusia vine din partea cealaltă, dar lucrurile par să stea destul de prost pentru Stalin (alt criminal, mai mare decât Hitler) și Germania își face de cap pe teritoriul polon. A început prin a schimba situația țării din punct de vedere cultural și economic, apoi a trecut la partea lui preferată – Lagărele naziste. Și piesa de rezistență, normal, a fost Auschwitz. Care NU e în Germania, cum fac mulți asocierea, ci în Polonia. În Polonia au fost cele mai multe lagăre active și aici s-au comis cele mai groaznice crime și omucideri din istoria mondială.

Problema lui cu evreii

Mama lui Hitler, din informațiile pe care le primim, era evreică, nu catolică, dar vremurile așa erau că dacă erai evreu, nu erai cel mai bine privit din sătuc. Probabil că Hitler era mâhnit pe faptul că săraca mama lui a murit la doar 47 de ani, cauza fiind cancerul la sân, și l-a lăsat singur pe lume să-și facă de cap și să omoare milioane de oameni. Supărarea lui s-a manifestat inconștient prin antisemitismul fanatic, capsa pusă pe ei nefiind doar pentru că erau cei mai buni economiști (cum sunt și azi, pe lângă chinezi și americani).

Cum a fost salvat de la moarte de un preot?

Hitler era copil și nu știa prea multe. La vârsta de 7/9 ani era cu bărcuța pe lac, nu îl durea pe el de grijile celor din jur că nu mai au ce mânca. Probabil din cauza unei mișcări bruște, barca lui Adolf s-a răsturnat, iar el a căzut în apă. Amator fiind la capitolul înot, Hitler putea foarte ușor să se înece și să nu mai prindă 1944 când făcea crime constante, cu conștiința împăcată și pozând ca-n revista Vogue cu turnul Eiffel.

De pe margine e observat de un preot și acesta se gândește să facă un lucru bun. Înoată către Adolf care era, normal, panicat și îi salvează viața. Norocul băiatului pătimaș e pe atât mai mare, pe atât mai regretat acum!

El, brunet cu ochi căprui!

Hitler avea și o rasă vizată ca fiind perfectă. Rasa ariană era cea văzută de către al nostru criminal ca fiind cea fără de defect, cea care va fi predominantă în viitor. Dacă erai blond și aveai ochi albaștri, erai numai bun. Culmea, el n-avea nicio trăsătură din cele de mai sus, doar dacă îl ruga pe Mengele să-i facă niște modificări.

Ceea ce e drept, omul avea papagal. Profita de ceea ce trebuia și își atingea scopurile. De asta a avut succes. Plus că Hitler pare să fi mâncat ceva când era mic și dădea din noroc în noroc. Când s-a terminat norocul, s-a trezit în mijlocul Rusiei, cu efectivele decimate de frig, foame și boli. S-a întors cu coada între picioare, fugărit de ruși, apoi… s-a ales praful. Dar el poate fi un exemplu, totuși, că orice ai face și oricât ai fi de paletă la un anumit subiect, încearcă, insistă, învață de la cei mai buni, iar mai apoi aplică la mase mari, unde vei fi ascultat și băgat în seamă. Păcat e că n-a putut să-și folosească geniul, pictând în atelierul lui, liniștit, să rămână în istoria Germaniei ca cel mai mare pictor din secolul XIX-XX, ci fiind criminalul care a îngropat stima nemțească.