ANM ne sperie din nou. Vreme rea în România!

"în De văzut/Musai!" "de POV21"

Când credeam că scăpăm, vine din nou frigul și ne pupăm cu primăvara de bine ai venit și rămas bun în aceeași zi. ANM a anunțat că în perioada 11.02.2019- 13.02.2019 România se confruntă cu un nou cod galben de ninsoare, viscol și vreme rea, predominant fiind în zonele montane. Așa că… atenție cum șofați!

Pentru siguranţa cetăţenilor, recomandăm evitarea pornirii la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

În condiţii de aderenţă scăzută (zăpadă sau gheaţă), trebuie să ai mai multă grijă cu pedalele de acceleraţie şi frână. Dacă accelerezi brusc pe zăpadă, roţile motrice vor pierde aderenţa, iar tu s-ar putea să pierzi controlul. La fel şi cu frânarea – dacă apeşi brusc pedala de frână, roţile se pot bloca, iar asta înseamnă că te transformi într-o sanie pe roţi. Nu te costă nimic dacă ești prudent, dar te costă o viață dacă ești indolent! Iar ce e mai grav- pui în pericol viața celor din jur și e păcat să plătească alții pentru neatenția unora.

La fel, dacă doriți să consumați alcool, condusul e cu atât mai nerecomandat. Chiar dacă stăpâniți volanul, pericolul se întețește, iar produsul finit în cazurile bune sunt bușiturile.

Condu prudent și conștient! Viața ta contează.

Peterlin Cristian-Raul are 16 ani, studiază la Colegiul Național ,,Andrei Mureşanu" elev în clasa a X-a, profil filologie. Este pasionat de teatru şi este un iubitor înrăit al istoriei, pe care o povesteşte şi o învață cu drag. Îi plac filmele vechi și cărțile. Încearcă să fie critic, ironic și ludic, caracteristici pe care le regăsim în articolele sale cu subiecte controversate, dar cu o abordare relaxată. Visează să devină jurnalist și face parte din echipa POV21 de un an și jumătate.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*