Nu lăsa mințile mici să te convingă că ai vise prea mari.

Scopul fiecăruia dintre noi este să ne punem amprenta aici și să reușim să spunem povești frumoase acolo unde alții au lăsat legende sinistre și lacrimi amare. Mi-a plăcut mereu să fiu pansamentul sufletelor rănite, viața ne va lovi iar și iar, indiferent de bunătatea pe care noi o răspândim în jur… oamenii nu o vor aprecia la fel.

Unii te vor admira chiar și atunci când taci, alții te vor compătimi din frustrare. Important este ca tu să fii mereu pregătit în orice circumstanță și să treci cu capul sus prin durere și întrebări fără răspuns. Nimeni nu e perfect, asta e clar, se întâmplă să faci bine de zece ori și să greșești o singură dată și vei primi pietre la pachet cu cuvinte sau gesturi dure în cap și în suflet. De ce? Pentru că până la oamenii potriviți trebuie să îți călești aceste două organe și să le șlefuiești perfect.

Omul este asemenea unei cărți, îi admiri coperta, titlul și mai apoi povestea, iar în final rămâi cu un sfârșit lacrimogen sau un zâmbet sub care se ascunde o lecție; o lecție dulce și spontană, asemenea unei mări lipsite de valuri la apus. De un lucru trebuie să fim siguri: fiecare poveste are o morală, o lecție, o concluzie în care ne regăsim sau din care învățăm să ne perfecționăm scutul care ne apără de circumstanțele toxice.

Niciodată nu o să reușim să apreciem binele sau oamenii care chiar ne apreciază, dacă noi nu vom ști să îi deosebim de restul. Selectivitatea este foarte importantă într-o lume de egoiști, iar generația în care trăim se rezumă mai mult pe partea principală decât de stima de sine. Ceea ce vreau eu să spun este faptul că noi, oamenii, trebuie să primim acea pată roz în viața noastră abia după ce ne săturăm de norii gri, nu putem primi, nu putem înțelege binele oferit pe tavă dacă nu îl știm aprecia cu adevărat.

Degeaba aș sta și aș explica că toate vin și trec, nimeni nu ar înțelege… de multe ori nici eu nu mă înțeleg. Și timpul… timpul e foarte hain cu noi și asta m-a durut întotdeaună, căci timpul nu ne așteaptă niciodată, el aduce oamenii foarte aproape, doar ca să îi despartă. Și nu ne învățăm minte niciodată, ne permitem să ne îndrăgostim și să devenim euforici iar și iar. Nu înțelegem termenul de „trecător”.

Noi suntem doar niște musafiri pe această lume. De ce avem noi pretenția ca cineva să rămână lângă noi permanent? De ce încercăm noi să schimbăm ciclul vieții doar pentru că suntem în secolul XXI și tehnologia e avansată? De ce încercăm să cumpărăm iubirea și ce e și mai grav… De ce ne iese?

Esențialul vieții este să ne bucurăm de prezent și să nu ne facem prea multe planuri legate de viitor pentru că astfel putem dezvolta o dezamăgire. Gândindu-ne foarte bine, trecutul este partea din care trebuie să luam ce e mai bun, viitorul este spațiul despre care nu vom ști niciodată ceva concret. Dar prezentul este spațiul temporal de care depindem în totalitate. Destinul nostru și cercurile din care facem parte au întotdeauna și părți bune, doar că nouă ne place al naibii de mult drama. Ne place să dramatizăm că nu mai avem niciun rost, asta doar pentru că avem cui.

Oamenii sunt încăpățânați: se plâng că așa zisul „crush” nu îi plac, dar oferă picioare în fund oamenilor care chiar îi apreciază cu adevărat. Hai să dăm naibii trecutul! Hai să-i dăm naibii pe foștii care se consideră adevărate dive și nici nu te mai salută când trec pe lângă tine, deși tu știi că odată cândva făcea crize pentru tine sau te vedea o adevărată zeitate.

Hai să învățăm să apreciem bărbații cu gust, nu comportamentul de puștan cu bani de la mami și tati sau vreun limitat mental care se rezumă doar la niște panarame care strâmbă din nas și se cred mari doamne când te văd pe stradă, cu ideea că „cine mi-s eu că am pus mâna pe tipul care cândva ți-a aparținut”. Țin să te anunț că ideile de genul sunt doar niște frustrări fără justificare. Sunt o fată deșteaptă, care poate obține ce dorește. Poate asta e diferența dintre mine și cele care cochetează cu tipii din jurul meu. Eu am căutat mereu liniștea și fericirea mea, ceea ce nu mă făcea să fiu vreo înțepată cu fostele omului din prezentul meu de acum sau din viitor.

De ce vă bucurați, prințeselor, atât de tare și îmi atrageți atenția cu aroganța voastră ieftină? Pentru că tipul e atât de nașpa încât vă gândiți că măcar atât să demonstrați dacă el e de pe altă planetă? …Sau voi? Cu siguranță, în oamenii din trecutul meu am văzut ceva bun, altfel nu țineam la ei. Dar nu vă gândiți că veți fi tratate la fel. Eu când m-am apropiat de un om a fost pentru simpla mea complezență. Nu pentru a vă demonstra vouă ceva. Și… e grav, să știți. E grav că la vârsta voastră vă rezumați la o gândire toxică și pe urmă vă faceți o reputație proastă. Dacă nu v-a învățat nimeni să respectați oamenii din jur, învățați să vă respectați măcar pe voi pentru că, altfel, mai mult de niște femei ieftine pe interes nu văd în voi și nici bărbații nu o să vadă. Am privit mereu frumosul dintr-un om, am împărțit sticle de vin și lumânări parfumate, povești nemuritoare și cărți de calitate cu oameni mișto. Am știut să nu-mi scot fundul în toate pozele și să nu-mi bat joc de sprâncenele mele în vreun selfie. Am știut să câștig complimente cu gust, de la „ai niște ochi superbi” la „ești atât de specială, sper să îmi mai oferi o ocazie de discuție”. Dar voi? Aș scrie eu ce primiți voi, dacă n-ar trebui să cenzurez și să îmi stric discursul cu multe steluțe.

Așa că, dragele mele, nu vă mai frustrați. Eu tot frumoasă și deșteaptă rămân, când voi alegeți să rămâneți limitate. Iar câștigurile voastre nu sunt pierderile mele, ci constructivitatea mea de evoluție și moralitate mentală și spirituală.