Una din cele mai interesante filosofii este cea chinezească numită Tao. Totul are două fețe: Yin şi Yang. Una fără cealaltă nu ar putea exista, iar în interiorul fiecăreia se află un strop din opusa sa. Fără întuneric nu poți cunoaşte lumina.

Răul va fi înfrânt întotdeauna pentru că el înseamnă auto-distrugere, iar binele creație. Când personajele negative au dispărut, cele pozitive se împart iar în bune şi rele. Răul va distruge şi va face loc binelui să construiască.
Într-un sat, doi frați doreau să facă bani. Unul venea noaptea și arunca cu bulgări de noroi în geamuri, iar dimineața bătea celălalt din uşă în uşă cu o ofertă bună la spălat geamuri. Pe finalul zilei, ambii împărțeau banii.
Universul este la fel. Unul strică, altul construieşte şi la sfârşit se împarte venitul. Big Bang creează materie, gaura negră o consumă.

Fără hackeri şi viruşi, nu ar exista anti-virus sau poliție virtuală.

Fără boli create în laborator şi scăpate „accidental” în lume, nu ar mai exista doctori.

Asta s-a petrecut cu Europa şi Asia în două războaie mondiale. Dictatorii şi monarhii îşi distrugeau între ei oraşe şi oameni, pentru ca mai târziu băncile să le ofere noi resurse, noi oferte.

Vreau să îți imaginezi un triunghi format din punctele A, R și C. (Afinitate, Realitate, Comunicare).
Afinitatea este relația dintre spirite, emoțiile și trăirile noastre.
Realitatea este lumea fizică, materială. Aici intră orașele, mașinile, parcurile, munții, planetele, stelele, casa ta, etc.
Comunicarea este legătura dintre ființele vii și nu numai. Comunicare se poate numi ciripitul păsărelelor, foșnetul de toamnă, curgerea lină a unui rău sau rotirea planetelor.

Omul care stăpânește două din cele două vârfuri ale triunghiului este un om de succes. El își permite o casă, o mașină, simte că se poate bucura de ele și are o legătură strânsă cu prietenii și cu soțul/soția. Să îți zic un secret: Bărbatul este supus de latura materială, iar femeia de emoții. Această este natura firească a lucrurilor.
Bărbatul a construit metropole, motorul cu aburi, naveta spațială și imprimanta 3D pentru a concura economic, pentru a domina materialul. Tot bărbatul a năvălit cu infanterii, tancuri și elicoptere în spate, peste alte popoare pentru a-și depăși starea materială!
Femeia are nevoie de protecție, de înțelegere, de echilibru emoțional. Ar fi dispusă să renunțe la plăcerile materiale pentru a fi împăcată la nivel emoțional.
Bărbatul a cucerit materialul pentru femeie! Pentru că este frumoasă, pentru că este atrăgătoare, bărbatul a dorit să devină cineva, să poată pași pe Lună, să poată schimba societatea din temelii sau să construiască Turnul Eiffel.

Bărbatul înseamnă „a face”, iar femeia „a fi”. Femeia este magnetică, atrăgătoare, bărbatul domină, impresionează, luptă!

Întorcându-ne la triunghi, puntea ce unește bărbatul și femeia, (afinitatea și materialul) este comunicarea!
Triunghiul împacă spirite, realități, emoții. Abundența înseamnă BANI, RELAȚII, SĂNĂTATE. Să nu uităm că bolile fizice încep din interior, de la o emoție negativă intensă. Comunică, atrage suflete în jurul tău și iubește-le, iar materialul va veni de la sine! Știi câte poate face o echipă ce deja s-a auto-cunoscut, nu?

Poți avea 4 corporații și aptitudini în comunicare, iar emoțiile pozitive vor veni de la sine, sau poți avea emoții pozitive și o meserie bine plătită, iar prietenii și dragostea nu vor întârzia să apară.

Îmi aduc aminte de romanul SF intitulat „Solaris” de Stanislaw Lem. Un psiholog pleacă spre o planetă îndepărtată pentru a inspecta de ce au înnebunit oamenii de știință de pe stația ce orbitează în jurul acesteia. Planeta era complet acoperită de un ocean magic ce materializa emoțiile și visurile oamenilor de știință.

Psihologul a rămas profund marcat să își întâlnească dragostea pierdută în urma unei sinucideri. Apa din ocean a luat forma femeii, arătând exact așa cum și-o amintea. Lumea exterioară este reflexia lumii interioare. Felul în care gândești, vorbești sau trăiești are repercursiuni radicale asupra realității.

Cheia este simplă. Steve Jobs a încheiat un discurs extraordinar rezumându-se la aceste vorbe. Fii curios! Fii îndrăzneț! Întors cu unul din prietenii săi dintr-o călătorie din Tibet, Steve a devenit un budist convins, adept al filosofiilor chinezeste ale iluminării, ce l-au determinat să ridice compania Apple.

Suntem blocați în dualitate, iar dualitatea aceasta face jocul.