Faimosul atacant de la națională a testat Pârtia Cocoș

"în De văzut/Musai!" "de POV21"
Chit că a fost balamuc pe Pârtia Cocoș, ne-am lămurit cu totul, aceasta are părţile ei bune şi mai puțin bune. O parte bună este faptul că au copiii bistriţenilor unde să înveţe sporturile de iarnă care implică aşa  ceva, adică o pârtie. Partea proastă e proastă rău de tot – pârtia-i ţinută închisă când ne este lumea mai dragă, şi este destul de enervant.
Să nu uităm, aşa a fost şi cu ştrandul nostru municipal, care după trei zile a început parcă să putrezească în urma unor lucrări ieftine şi necalitative.
Oamenii care au schiat se împart în două categorii. Mulţumiţii şi  nemulţumiţii. Primarul Ovidiu Crețu a declarat pentru PRO TV faptul că la Bistriţa, pe pârtie, bineînțeles nu în oraș, sunt condiţii ca în Austria.  „Condiţiile… eu aşa cred acum că sunt ca şi cele de pe pârtiile din Austria. Dacă nu plouă până în martie, până în martie se va schia. Dacă plouă… asta e.” – declară edilul Ovidiu Crețu
Pentru necunoscători, Pârtia Cocoș, care are drept simbol un struţ,  se întinde pe o porțiune de un kilometru, este situată la cea mai mică altitudine din ţară – a făcut o  gaură în bugetul orașului în valoare de 5,5 milioane euro. Pentru a obţine aceste fonduri europene, primăria i-a îndatorat pe localnici timp de 20 de ani.
Cheltuielile nu se opresc aici. Lunar, aproape 10 mii de euro se dau pe întreţinere. Asta în condiţiile în care în 3 ani – de când a fost deschisă – s-a schiat doar două săptămâni. Anul trecut, s-a surpat un deal, iar lucrările de consolidare au costat aproape două milioane de lei.

SURPRIZĂ

Doamnelor și domnilor, schiori de lux! Gabi Balint, faimosul atacant de la națională, a fost și el prezent pe pârtie. Iată ce a declarat:
,,Nu puteam să ratez, dacă tot m-a prins aici. Sunt de o lună acasă. Toată lumea mă întreabă ce fac pe aici, e acasă la mine. Încet-încet mă mut, mă retrag. Voi veni acasă, cu toată valiza. E frumoasă pârtia, să vedem dacă e şi zăpada bună. O zi pe an schiez, pentru că după aceea mi se umflă genunchiul, de pe vremea când jucam fotbal”- declară Gabi Balint.
Primarul bistrițean cu gândul încă la Austria, a declarat bucuros: ,,Este mult mai bine decât anul trecut. Stratul de zăpadă este undeva la 30 de centimetri, zăpadă bătută. Condiţiile, eu aşa cred acum, sunt ca pe pârtiile din Austria. Ieri, pârtia era îngheţată, era tare, dar era foarte bună, mult mai bună decât cum am pornit anul trecut. Această zăpadă ţine până la prima ploaie. Dacă nu plouă până în martie, în martie vom schia. Dacă plouă, asta este.”
Condiţiile pârtiei bistriţene:
Pârtia
Dificultate
Lungime
Altitudine plecare
Altitudine sosire
Transport cablu
Nocturnă
Tunuri de zăpdă
Cocoş
medie
1.350 m
686 m
415 m
telescaun
da
da
Tarife:
TARIFE TELESCAUN
1 urcare: 10 ron
Abonament zi Adulţi: 50 Ron
Abonament zi Tineri de la 14 la 18 ani, studenţi: 30 Ron
Abonament zi Copii de la 6 la 13 ani: 20 Ron
Abonament zi Seniori (+ 65 ani): 35 Ron
Abonament 1/2 zi Adulţi (9.00 – 12.30 sau 12.30 – 16.00): 30 Ron
Abonament 1/2 zi Tineri si Seniori (9.00 – 12.30 sau 12.30 – 16.00): 15 Ron
Abonament 1/2 zi Copii (9.00 – 12.30 sau 12.30 – 16.00): 10 Ron
Nocturna: 30 lei
6 zile adulţi: 250 Ron
6 zile copii: 100 Ron
6 zile tineri, studenţi: 120 Ron
6 zile seniori: 150 Ron
TARIFE TELESCHI
Abonament zi Adulţi: 30 Ron
Abonament zi Tineri de la 14 la 18 ani, studenţi: 20 Ron
Abonament zi Copii de la 6 la 13 ani: 20 Ron
Abonament zi Seniori (+ 65 ani): 20 Ron
Nocturna: 20 lei
6 zile adulţi: 150 Ron
6 zile copii: 100 Ron
6 zile tineri, studenţi: 100 Ron
6 zile seniori: 100 Ron
Ia-ți schiurile și du-te pe pârtie. Fă-ți o impresie, iar dacă îți place, spune-ne și nouă în comentarii.

Peterlin Cristian-Raul are 16 ani, studiază la Colegiul Național ,,Andrei Mureşanu" elev în clasa a X-a, profil filologie. Este pasionat de teatru şi este un iubitor înrăit al istoriei, pe care o povesteşte şi o învață cu drag. Îi plac filmele vechi și cărțile. Încearcă să fie critic, ironic și ludic, caracteristici pe care le regăsim în articolele sale cu subiecte controversate, dar cu o abordare relaxată. Visează să devină jurnalist și face parte din echipa POV21 de un an și jumătate.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*