Draga mea…

"în Texte/Poezie și literatură" by

Draga mea, să-ți pese doar de tine…

De ce să-ți dai sufletul din tine, să plângi pentru altcineva când știi atât de bine că pentru tine nimeni nu ar face la fel? De ce să le fii aproape mereu? Să-i ajuți, tu să fii umărul pe care ei să-și verse lacrimile, atât timp cât tu conștientizezi că niciunul nu va fi alături de tine când vei avea nevoie?

Draga mea, să-ți pese doar de tine, de sufletul tău, de sentimentele tale, atât, și nu de ei… ei vor fi alături de tine doar când au nevoie de ceva, doar în acele momente care le produc beneficii avându-te aproape. Doar atunci, crede-mă!

Vei conștientiza acest lucru în momentul în care vei căuta pe cineva să fie lângă tine și nu vei găsi pe nimeni în afară de tine… Pentru că tu te accepți, te iubești, te ajuți pentru ceea ce ești și nu pentru beneficii. Pentru că tu ești singura persoană care va rămâne lângă tine pentru totdeauna, indiferent de circumstanțe sau de problemele cotidiene. Doar tu, nu prietenii, cunoștințele sau părinții. Doar tu…

Draga mea, iubește-te în fiecare minut, în fiecare secundă și fii alături de tine! Nu te lăsa doborâtă de zidurile înalte construite din prejudecăți care ți se aruncă în față în fiecare zi și fii capabilă să treci peste ele. Fii neutră la fiecare bârfă pe care o auzi despre tine, la fiecare jignire și mergi mai departe. De ce? Pentru că trebuie să îți pese doar de tine. Nu are nicio relevanță ce cred ceilalți despre tine, atât timp cât tu te iubești așa cum ești.

Nu contează răutățile lor făcute doar cu scopul de a te distruge, când doar tu contezi, iar orizontul tău de percepere se limitează la doar ce crezi tu. Treci demnă prin toate sabotajele pe care oamenii ți le oferă, crezând că te pot doborî, ridică-ți capul și privirea și mergi înainte, pentru că ceva ce nu contează, nu are cum să te afecteze. Iar ei nu contează, doar tu, draga mea, doar tu…

Poate că sunt puțin egoistă, dar trăim în secolul în care sensibilitatea și compasiunea sunt trecute în sfera defectelor. Secol în care dacă îți pasă de ceilalți și nu de tine, ajungi să te distrugi, deoarece cuvintele au o influență catastrofală în formarea ta ca om. Izbit din toate părțile cu răutăți, cu vorbe malițioase, încrederea în tine scade până ajungi în pragul desconsiderării.

Deci, să-ți pese doar de tine…

Gabriela Candale

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*