Concurența a fost mare la Școala de Agenți de Poliție din Cluj Napoca. S-au înscris 1.380 de candidați pentru doar 300 de locuri disponibile la concurs.

Școala de Agenți de poliție ,,Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca a organizat în perioada 10 – 21.01.2019 concursul de admitere sesiunea ianuarie 2019 pentru ocuparea unui număr de 300 de locuri aprobate pentru învățământul postliceal pentru formarea agenților de poliție, învățământ cu frecvență; durata studiilor: 04 februarie – 29 noiembrie 2019

Din județul Bistrița-Năsăud s-au înscris 175 de candidați. Doar 128 au avut dosarele complete din acet număr au promovat 20 de candidați la Școala de Agenți de poliție ,,Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca și 5 candidați la Şcoala de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr Câmpina.

De la dorința de a ajunge polițist/ă până la a îmbrăca uniforma, candidații au avut drum lung.

Au trecut prin probe precum:

  • EVALUAREA PSIHOLOGICĂ
  • CONTRAVIZITA MEDICALĂ
  • EVALUAREA PERFORMANȚEI FIZICE
  • PROBA DE VERIFICARE A CUNOȘTINȚELOR

Nimic nu este imposibil, o parte din canditați au încercat pentru a doua sau a treia oară, nu i-a dezamăgit faptul că nu au intrat prima dată, din contră, au realizat că trebuie să muncească și mai mult pentru a ajunge acolo unde și-au propus.

Cursurile propriu-zise vor începe în data de 5 februarie și vor dura nouă luni!

Numărul mare de candidați, respectiv 5 pe un loc, vine în contextul anunțatei creșteri salariale pentru polițiști cu 25%, începând cu 1 ianuarie 2019.

,,Mi-am dorit să fiu declarat admis la Școala de Agenți de poliție ,,Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, am muncit mult, chiar foarte mult. Nu am avut emoții pentru proba sportivă și examenul psihologic, în schimb, am avut emoții pentru proba de verificare a cunoștințelor cât pentru ambele la un loc. Sunt fericit, am realizat că se poate dacă îți dorești, încurajez atât tineri care au mai încercat, cât și pe cei care își doresc și până acum nu au mai încercat să nu renunțe la visul de a deveni polițist.” declară– Olariu Octavian, candidat admis

,,Sunt foarte fericit că am reuşit să fiu admis. Psihologicul şi cele două probe eliminatorii nu au constituit un obstacol de netrecut pentru mine. Proba scrisă a adus cu ea câteva emotii, dar am trecut cu bine şi de aceasta datorita pregătirii, ambiției şi a dorinței de reuşita. Sfatul meu pentru cei care doresc să devină polițişti este: să creadă în visul lor, să se pregătească intens şi să fie ambițioşi. Dumnezeu le va răsplăti munca aşa cum a răsplătit-o şi pe a mea. Dacă nu reuşesc din prima încercare să nu renunțe, nici eu nu am reuşit din prima, dar m-am ambiționat şi mai tare.” declară- Hoza Ionuț-Dumitru, candidat admis

Articolul precedentDraga mea…
Articolul următorIosif Adrian Șulcă – 17 ani și un aur olimpic
A absolvit Liceul Teoretic Solomon Haliță- Sîngeorz-Băi, profil filologie, în prezent este stundentă la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației Babeș-Bolyai. A cochetat cu scrisul încă din copilărie, momente în care a schițat primele poezii care au pus de fapt bazele primei sale cărți. Până în prezent a scris două cărți. “De dorul tau...” o carte de poezii și proză scurtă “Certată cu Dragostea” un roman care surprinde perioada adolescentei. În mâna ei orice condei pare însuflețit!