“Jules Verne a scris odată: <<Pune două corăbii pe mare, fără vânt sau fără maree, şi ele se vor întâlni.>> Aşa s-au întâlnit şi părinţii mei. Precum două corăbii destinate una pentru cealaltă.”

Aşa începe povestea lui Arthur Curry aka Aquaman, dovada vie a faptului că pământul şi apa sunt una şi aceeaşi lume. Cu un tată pământean, paznic de far, şi o mamă regină, conducătoarea Atlantei, unul dintre cele șapte regate ale tuturor mărilor şi oceanelor, personajul principal sau „corcitura” acestui film devine urmaşul la tron al Atlantei.

Firul narativ al peliculei nu este unul foarte complicat, ci chiar unul clasic aş zice eu, dar prestaţia actorilor şi scenele de acţiune, care sunt numeroase, îl pun în valoare pe Jason Momoa, eroul filmului.

Momoa îl abordează pe Aquaman într-un stil lejer şi comic, atunci când se află prin preajma Merei, ea fiind o creatură a mărilor şi oceanelor, interpretată de Amber Heard, care reprezintă şi raţiunea acestei pelicule. În rest, acelaşi tip dur cu tatuaje pe care îl vedem în bar la 4 dimineaţa bând bere.

Aquaman află istoria mamei sale şi, cu această dezvăluire, îi este evidenţiată prezenţa Regelui Orm sau Ocean Master, ca fiind fratele vitreg al acestuia. A fost considerat urmaşul tronului până când l-a întâlnit pe Arthur, pentru care a dobândit  sentimente de ură profundă, drept pentru care se luptă cu „corcitura” ca să nu îi ia tronul. În prim-plan, a funcţionat, dar cu ajutorul Merei Aquaman găseşte soluţia pentru a îi răspunde cu aceeaşi monedă lui Orm, Tridentul fostului Rege al Atlantei. Cu ajutorul Merei şi a mamei sale, redescoperită după 20 de ani, capturează Tridentul şi totodată şi tronul deoarece „numai în mâinile unui adevărat rege, Tridentul i se va săvârşi”.

Cu toate acestea, personajele negative nu aduc nimic nou, Orm fiind clasicul purtător de mânie. Dar apare şi Black Manta, un duşman a lui Arthur care i-a ucis tatăl. Deşi avea cel mai mare potenţial ca personaj negativ, nu a fost dezvoltat foarte mult.

Filmul este o producţie SF extrem de reuşită, care te face să crezi că şi sub apă chiar există viaţă, şi poate o monarhie mult mai bine pusă la punct decât cea de la suprafaţă.

Pe scurt, Aquaman este un film agreabil ca şi poveste, dar extrem de bun în ceea ce priveşte grafica şi demersul scenelor, fiind şi în 3D. Şi da, îţi va lăsa gura „apă”.